Királyok útja - Belépő 

El Caminito del Rey - Málaga

Királyok Útja Málaga

Andalúziai csillagtúra belépővel! Feledhetetlen túra garantált élmény Andalúzia legszebb sziklaszorosában, 100 méterrel a folyó felett! El Caminito del Rey, azaz a Királyok útja -Málaga 60km- az aktív utazók kedvenc helyszíne.

Figyelem: csak korlátozott számban látogatható! El Caminito del Rey belépő elővételben itt!

Amennyiben az aktív utazás szerelmese vagy, és Andalúziában tervezed az idei feltöltődését, akkor számodra kihagyhatatlan e helyi természeti csoda felkeresése. Az egész napos izgalmas Caminito del Rey túra, azaz A Királyok Útja Malaga, az igazi andalúziai kalandtúra megtestesítője.

Az andalúziai csillagtúra helyszíne, a rendkívül látványos Garganta de Chorro sziklaszoros, Málagától északnyugatra, mintegy 60 kilométerre található .A Guadalhorce folyó völgyét olykor akár 300 méter magas mészkőfal veszi körbe, és falai közt néha csak 10 méter a távolság. Ennek a sziklafalnak az oldalán sétálhatsz végig, mintegy 100 méterrel a folyó felett. Eredetileg ennek az útnak (camino) a kiépítésére 1901-ben azért volt szükség, hogy az itt lévő vízi erőmű dolgozói munkába tudjanak járni, illetve hogy a karbantartáshoz szükséges anyagokat mindkét oldalról könnyebben ide tudják juttatni. Az utat XIII. Alfonso avatta fel, fényképek bizonyítják, hogy a spanyol király a szurdok felett ívelő keskeny átjárón (Desfiladero de los Gaitane) is keresztülsétált, így hát innentől kezdve a büszke helyiek a Királyok útjaként kezdték el emlegetni az egész pallósétányt. Nemrégiben teljesen felújították az elmúlt évtizedekben teljesen elhanyagolódott és lepusztult utat, amelyet eddig csak az igazi kalandtúrázók kerestek fel, akik végig mertek ugrálni az igencsak hiányos részeken is. Ma már viszont Te is biztonságosan végigmehetsz természetesen egy védősisakkal a fejeden.

Mivel a Camino del Rey rendkívül népszerű, valamint biztonsági okokból, a napi belépők száma igencsak korlátozott. Ezért érdemes minél hamarabb gondoskodni az El caminito del rey belépőről, amely sokszor már hónapokkal előtte elfogy, főleg a májustól-októberig tartó turistaszezonban. Amennyiben szeretnéd otthonról, biztonságosan, előre beszerezni jegyedet/jegyeiteket, vegyétek fel Velem a kapcsolatot, hiszen a Spanyolban Otthon utazási oldal partneri kapcsolatban áll a hivatalos jegyértékesítő irodával.

Jegyvásárlás Királyok útja: