.

Segovia: Utazás a "meglepetések" városába


Gyere, és fedezd fel a meglepetésekkel és látnivalókkal teli Segoviát, Spanyolországban! A 2000 éves római kori vízvezetékrendszert, az ország legutolsó és egyben leglassabban épült gótikus katedrálisát, egy mesebeli kastélyt, és a moriszkó építészmesterek különleges munkáit, amelyek által hűen tükröződik a város és a természet összhangja. Segoviában járva kihagyhatatlan a helyi gasztronómia megismerése! 

Segovia egy mészkősziklás hegynyúlványon terül el, a városalapítók anno a környék védelmére legalkalmasabb helyet keresték és találták meg ezen a szirten. A meglehetősen száraz vidéken felépült Segovia teljes összhangban van a környező tájjal, a városkép szinte összeolvad annak formáival és színeivel. A város Amerika "felfedezése" után élte virágkorát, amikor textilimportja az egekbe szökött, posztóipara és annak kereskedése olyan fontos rangúvá tette a várost, mint Genova vagy Firenze. Ebből a megszerzett gazdagságból kezdték el építeni a város katedrálisát (1525), pénzt és időt nem sajnálva a város 200 évig egy emberként babusgatta a kivitelezés munkálatait. Megérte a sok fáradozás, mivel az országban utolsóként épült gótikus stílusú templom rendkívül arányos, harmonikusan díszes és kecses, sokan a katedrálisok királynőjének tartják. A katedrálist körülvevő városnegyed az egyik leghangulatosabb a városban, érdemes itt jobban szétnézni. Az utcákon sétálva a legendásan kiváló építészek, a moriszkók (mórok akik a keresztény hitre áttéretek) kezeinek munkáit lehet felfedezni, amit többek között jól példáz a Casa de los Picos ház homlokzatának rombusz alakú diszkövei.

A város legfontosabb építménye azonban az I. században épült római vízvezeték, ami a város központjának legszebb éke. (Ezen kívül érdekes mód semmilyen más római kori emlék nincs a városban.) A vízvezeték 818 méter hosszú, az alsó boltívek magassága 28,5 méter. A kötőanyag nélküli(!) vezeték annyira tökéletes mérnöki munka, hogy egészen a XIX. század végéig használták. Segovia városképének másik meghatározója a középkor lovagvilágának romantikus mesekastélya az Alcázar, egy uralkodói várkastély volt. A palota építésének már a XII. században nekiláttak, de valójában csak az 1400-as évek első felében készült el vele. Egy 1862-es tűzvész során a kastély teljesen leégett, két remek restaurátor munkáját dicséri, hogy ma a palota szinte teljesen az eredeti formájában láthatjuk. A kirándulás során lehetőség van egy kilátópont felkeresésére is, ahonnan a város mesébe illő kastélyára nyílik pazar kilátás.   

Fedezzük fel együtt Segoviát!

Árak

Segovia pároknak (6h) 2 fő

*A vonat vagy buszjegyeket, valamint a belépőket az ár nem tartalmazza! Utazás együtt Madridból!

90 €

Segovia városi séta barátoknak (6h) 3-4 fő *

120 €

Kiscsoportos városlátogatás (6h) +5 főtől *

25 €/fő

Segovia két keréken! (9 óra)

A város és környékének felfedezése biciklivel!

kérj árajánlatot!

Segovia + Ávila városlátogatás

Egész napos program, privát transzferrel

kérj árajánlatot!

Gasztro élmény

Ebéd egy autentikus étteremben, helyi specialitások!

kérj árajánlatot!

Egyénre szabott program Segovia+Ávila

Zárt csoport cégeknek, irodáknak

kérj árajánlatot!

Jelentkezés / Ajánlatkérés