top of page
segovia-városlátogatás-idegenvezetés-spanyolban-otthon

Segovia

AZ ELFELEDETT IDŐK NYOMÁBAN

Segovia városlátogatás - idegenvezetés

Segovia egy mészkősziklás hegynyúlványon terül el, a városalapítók anno a környék védelmére legalkalmasabb helyet keresték és találták meg ezen a szirten. A meglehetősen száraz vidéken felépült Segovia teljes összhangban van a környező tájjal, a városkép szinte összeolvad annak formáival és színeivel. A város Amerika "felfedezése" után élte virágkorát, amikor textilimportja az egekbe szökött, posztóipara és annak kereskedése olyan fontos rangúvá tette a várost, mint Genova vagy Firenze. Ebből a megszerzett gazdagságból kezdték el építeni a város katedrálisát (1525). Pénzt és időt nem sajnálva, a város 200 éven át egy emberként támogatta a kivitelezés munkálatait. Megérte a sok fáradozás, mivel az országban utolsóként épült gótikus stílusú templom rendkívül arányos, harmonikusan díszes és kecses, sokan a katedrálisok királynőjének tartják. A katedrálist körülvevő városnegyed az egyik leghangulatosabb a városban, érdemes itt jobban szétnézni. Az utcákon sétálva a legendásan kiváló építészek, a moriszkók (mórok akik a keresztény hitre áttéretek) kezeinek munkáit lehet felfedezni, amit többek között jól példáz a Casa de los Picos ház homlokzatának rombusz alakú diszkövei.

A város legfontosabb építménye azonban az I. században épült római vízvezeték, ami a város központjának legszebb éke. (Ezen kívül érdekes mód semmilyen más római kori emlék nincs a városban.) A vízvezeték 818 méter hosszú, az alsó boltívek magassága 28,5 méter. A kötőanyag nélküli vezeték annyira tökéletes mérnöki munka, hogy egészen a XIX. század végéig használták. Segovia városképének másik meghatározója a középkor lovagvilágának romantikus mesekastélya az Alcázar, ami egy uralkodói várkastély volt. Építésének már a XII. században nekiláttak, de valójában csak az 1400-as évek első felében készültek el vele. Egy 1862-es tűzvész során a kastély teljesen leégett, két remek restaurátor munkáját dicséri, hogy ma a palotát szinte teljesen az eredeti formájában láthatjuk.

 

A kirándulás során lehetőség van egy kilátópont felkeresésére is, ahonnan a város mesébe illő kastélyára nyílik pazar kilátás. Vagy körbetekerni a várost!

segovia-kirándulás-madridból-római-vízvezeték

ÁRAK

Egész napos városlátogatás, 6 óra

2 főig

3-4 fő

4+ fő

80 €

120 €

+20 € / fő

Segovia + kirándulás, 9 óra

min. 4 fő

40 € / fő

PRIVÁT TRANSZFER:

érdeklődj!

Privát transzfer díját,  buszjegyeket, valamint a belépőket az árak nem tartalmazzák! Utazás együtt Madridból!

Kirándulás Segoviába

Felejthetetlen utazás a múltba! Gyere, és fedezd fel a meglepetésekkel, és látnivalókkal teli Segoviát! A kétezer éves római kori vízvezetékrendszert, az ország legutolsó és egyben leglassabban épült gótikus katedrálisát, egy mesebeli várkastélyt, és a moriszkó építészmesterek páratlan munkáit, amelyek által hűen tükröződik a város, és a természet összhangja. Itt járva kihagyhatatlan a helyi gasztronómia megismerése! Segovia bája Téged is rabul ejt!

Programok

KIRÁNDULÓ PROGRAMOK PRIVÁT TRANSZFER ESETÉN

ávila-kirándulás-madridból

Ávila

madrid-programok-escorial-palota

El Escorial

segovia-la-granja-kirándulás-madridból

La Granja

bottom of page