Spanyolországi beutazási feltételek 2021

FRISS információ Spanyolországba utazóknak!

2021.06.21-tól Magyarország a ZÖLD listás országok közé került, ami azt jelenti, hogy a Spanyolországba érkező magyar utazók és nyaralók korlátozások nélkül léphetnek be. 

Ez mit is jelent? Mik az aktuális spanyolországi beutazási feltételek? Amíg a rendelet nem módosul, addig a továbbiakban a beutazáshoz nincs szükséged se gyógyulási, se oltási igazolásra, valamint PCR/antigén teszteredmények felmutatására sem! DE a QR-kódot továbbra is meg kell igényelni 48 órával a belépés előtt! (A QR kód igényléséhez szükséges link elérhető lentebb!)

Mire kell még figyelni? A rendelet és az ezen szabályozás visszavonásig érvényes, és mindig CSAK egy héttel hosszabbítják meg. Jelenleg Magyarországról való közvetlen utazás esetén, 2021. augusztus 1-ig (éjfélig) van biztos érvényben! A zöld listás országok besorolását minden héten újravizsgálja a spanyol egészségügyi minisztérium, és minden szombaton teszi közzé az aktualizált listát! 

Amennyiben átszállással érkezel, vagy pedig nem Magyarországról indulsz, feltétlen nézd át a listát, hogy a téged érintő ország/tartomány esetleg piros zónában van-e? Ebben az onnan érkezőkre (beutazókra) vonatkozó szabály érvényes! Kérlek nézd át figyelmesen, hisz olyan korlátozás is előfordul, amely nem az egész országot érinti, hanem csak annak egyes régióit. Ezeket a piros régiókat zárójelben sorolják fel!

Aktuális lista a PIROS országokról!

QR-kód regisztráció:

További hasznos információkért és spanyolországi utazási tippekért kövesd Facebook oldalam:


2021. június 7-től könnyebbé vált a Spanyolországba való beutazás azoknak, akik már átestek a koronavírus fertőzésen, vagy a beoltottak igazolják védettségüket. Regisztráció után beléphetnek az országba, teszt és karantén kötelezettség nélkül!

JELENLEG HATÁLYON KÍVÜLI SZABÁLYOZÁS! Szabadon utazhatnak be Spanyolországba 2021. június 7-e után azok, akiknek koronavírus elleni oltása már teljes, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinák valamelyikét kapta meg. Tehát, ennek megfelelően a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen oltóanyaga, valamint a kínai Sinopharm oltásokat fogadják el. A Szputnyik oltással rendelkezőknek, és akik nem felelnek meg a fentebbieknek, marad a tesztelés.

Mire kell odafigyelni? Fontos, hogy az első oltás nem elegendő! Igazolni kell a teljes oltási folyamatot, tehát a második oltás felvételét is, és ennek dátumtól számítva két hétnek el kell telnie! Az oltásról idegen nyelvű (angol/spanyol/német/francia) igazolást kérnek a reptereken, és a közúton érkezőknek is rendelkezniük kell ezzel a dokumentummal.  Ez tartalmazza a teljes oltási rendet, a beadott vakcina típusát, a felvett oltások számát és az adagok beadásának dátumát. Az igazolást az oltóorvos állítja ki és hitelesíti az oltásnál kapott, magyar nyelvű igazolása alapján. Vagy pedig, visszamenőleg is igényelhetjük háziorvosunknál. 

Azok a 6 éven felüliek, akik nem kaptak oltást szintén karantén kötelezettség nélkül utazhatnak be Spanyolországba, de nekik továbbra is fel kell mutatniuk egy 48 óránál nem régebbi negatív teszt eredményt (ez régebben 72 óra volt). Szintén enyhítésnek számít, hogy a PCR-teszteken kívül, most már az Európai Unió által is jóváhagyott antigén tesztek eredményeit is elfogadják. 

Akik átestek a fertőzésen, azoknak egy hivatalos gyógyulási igazolást kell felmutatniuk, amely a betegségen áteséstől számított 6 hónapig érvényes. 

A korlátozások alól a 6 éven aluli gyerekek mentesülnek. 

Az egészségügyi regisztrációs szabály továbbra is érvényben van, tehát utazás előtt 48 órával mindenkinek, kortól függetlenül ki kell töltenie egy nyilatkozatot a Spain Travel Healts oldalán, vagy annak applikációján, amin keresztül hozzá juthatunk egy QR-kódhoz, amelyet minden ellenőrzéskor fel kell mutatni. 

Letölthető angol nyelvű oltottsági igazolás: