Túrák általános leírása

Itt add meg az alcímet

KIKNEK AJÁNLOM?

Azoknak, akik szeretik az aktív pihenést, akik kíváncsiak a hamisíthatatlan mediterrán élet hangulatára, akiket vonz egy ismeretlen kultúra megismerése, akik bírják a nagyvárosi nyüzsit meg a falusi nyugit és akiket a tengerparti napfürdőzés mellett egy kis túrázás is fel tud tölteni.

Azoknak, akik nem szeretik a nagycsoportos utazást és akik nem katalógus nyaralásra vágynak. Azoknak, akik szeretik jól kihasználni az időt viszont nem akarnak rohanni. De legfőképp azoknak, akik a klasszikus idegenvezetés helyett első kézből szeretnének hallani a spanyol életről, emberekről, kultúráról, szokásokról egy pörgős túravezetés keretében.

HOGYAN JELENTKEZHETEK A TÚRÁKRA?

A legegyszerűbben a "Kapcsolat" menüpontban található "Jelentkezés a túrákra On-line" címsor alatt található mezők kitöltésével, ahol egy legördülő sávban tudod az általad választott túrát kijelölni. Sikeres jelentkezés esetén, a weboldalon ugyanitt egy visszaigazoló üzenet jelenik meg. Ezután az általad megadott e-mail címre egy megerősítő levelet kapsz, amelyben további részleteket kapsz a túrával kapcsolatban, továbbá csatoltan egy Jelentkezési Lapot is, amelynek kitöltésével, és visszaküldésével érvényesítheted a tényleges jelentkezési szándékodat. Az utazás szerződésének létrejötte az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerint.

MI VAN AZ ÁRBAN?

Az árak minden túra esetében a következő költségeket tartalmazzák: reptéri transzferek, privát kisbuszos utazás a túra során, szállás, szervezés, magyar nyelvű túravezetés. Ezeken kívül a túrák részletes leírásaiban, "A részvételi díj tartalmazza" címsor alatti felsoroltak, amelyek túránként változóak. Ezek lehetnek múzeumi vagy Nemzeti Park belépők, borkóstolók, hacienda látogatás, kerékpár kölcsönzés vagy egyéb jármű bérlési stb. díjai..., de ami fontos, hogy ezekre a helyekre a csapat mindig együtt tart, a program időbeosztása szerint.

FONTOS: a túrák aktuális árait 1€ = 315Ft-os árfolyamig tudjuk biztosítani!

MIT NEM TARTALMAZ AZ ÁR?

Mivel a kiutazás mindig egyénileg történik, a túrák árai egyik esetben sem tartalmazzák a nemzetközi repülőjegyek árait, sem a reptéri illetékeket, sem a repülőtársaság külön szolgáltatásaként igényelhető utas vagy poggyászbiztosítást. A kiírt árak nem tartalmazzák a résztvevők személyi, utazási, élet- és baleset-biztosítási költségeit. A túrák önellátóak, így az ár nem tartalmazza az egyéb étkezéseket (csak a feltüntetett étkezéseket -reggeli- tartalmazza). Valamint a leírásban szereplő "Ajánlott programok díját".

MIT JELENT AZ "AJÁNLOTT PROGRAM"?

A részletes túraleírásban szereplő "Ajánlott programok" az adott úton sorba ejtett legfontosabb látnivalók és azok aktuális belépő díjai. Ezeket a költségeket a túradíj nem tartalmazza, mivel mindenki szabadon döntheti el, hogy melyiket szeretné megtekinteni. De érdemes ezekkel a költségekkel pluszban számolni, mert általában ezekért a látnivalókért vezet a túraútvonal épp arra, így nem érdemes ezeken már spórolni. Valamint figyelembe kell venni, hogy a túra időbeosztása számol ezeknek a látnivalóknak a megtekintésével, így ha valamit ki szeretnél hagyni, akkor alkalmazkodnod kell a többiekhez. Természetesen az így rendelkezésedre álló plusz idő hasznos eltöltéséhez a túravezető mindig ad tippeket.

HOGY KAPHATOK ÁRKEDVEZMÉNYT?

A Spanyolban Otthon facebook oldalán meghirdetett akciók vagy játékok során különböző kuponok szerezhetőek, melyeken feltüntetett kódok felhasználásával különböző kedvezmények érhetőek el. Egy túrához, személyenként egy kupon használható fel, illetve egy kupon csak egyszer érvényesíthető. 

BIZTOSÍTÁS... BIZTOS?

Biztos! Ez legfőképp a saját érdeked! Valamint, a túrán való részvételhez feltétel egy az utazás teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, amelyet előre be kell mutatni. Érvényes biztosítás hiányában a túrákon való részvétel megtagadható.

HÁNYAN LESZÜNK A CSAPATBAN?

A túrák minimum 16 fő esetén indulnak. Maximum létszám pedig 20 fő.

HOL TALÁLKOZOK A TÚRAVEZETŐVEL?

A túravezető, a túra leírásban feltüntetett időpontban, az ajánlott repülőjárat érkezésekor, vagyis a túra 1. napján vár mindenkit a repülőtéren, ahonnan együtt, privát transzferrel indulsz a szállásra. Más esetben a túravezetőnek nincs módja a repülőtéren várni. Amennyiben másik nap érkezel, természetesen segítséget kapsz a transzfer megoldásában, de mindig előre egyeztetés esetén.

MIT KELL TUDNI A GYALOGOS TÚRÁKRÓL?

Azokon az utakon, ahol ez nincs külön jelezve, az út során csak rövidebb túraútvonalak szerepelnek. Az 2-3-4 órás túrák egy átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetőek, hegymászói tapasztalatot egyik sem igényel. A túrák helyeit és távjait a túrák részletes leírásában találhatod. Abban az esetben, ha olyan betegséged van amely ugyan nem akadályoz meg, de befolyásolhatja a túrák teljesítését (pl. magas vérnyomás, meglévő ízületi sérülés stb), vagy akár tériszonyos vagy, azt a túrára való jelentkezéskor azonnal jelezned kell. Ugyan a út során saját felelősség és baleset biztosítással rendelkezel, de abban az esetben ha az adott túra indulásakor alkohol, drog, vagy egyéb szerek hatása alatt állsz, az azonnali kizárással jár a napi túrázásból. Ezt mindig, és minden esetben a túravezető dönti el, amit tudomásul kell venned, és amit ellenkezés nélkül be kell tartanod. Ne feledd, csapatban vagy, és esetleg másokat is veszélybe sodorhatsz! Szintén kizárással jár a védősisak használatának megtagadása azokon a helyeken, ahol ennek viselete kötelező biztonsági előírás. A túravezető minden túra előtt ismerteti a túra teljesítéséhez szükséges információkat és a balesetvédelmi szabályokat.

MILYEN TÚRAFELSZERELÉS AJÁNLOTT?

A túrák egy kényelmes sport öltözetet igényelnek. Ami viszont fontos egy tényleg kényelmes, bejáratott, szellőző, vízálló, csúszásmentes túracipő és egy szuper túrazokni! A nagy bőröndbe érdemes egy túrázásra alkalmas kisebb hátizsákot is berakni, amelynek nagy hasznát veheted végig az út során. A gyalogos túrákon mindenféleképp legyen nálad napvédő krém, egy vékony hosszú ujjú felső, napszemüveg, fejfedő, esőkabát, fásli, gyógyszer (ha szedned kell valamit), sebtapasz, egy kis energiapótló (pl. banán, csoki, mogyoró) és természetesen elegendő ivóvíz! 

MI VAN HA MÉGSINCS KEDVEM TÚRÁZNI?

Mivel a jelentkezéskor tisztában lehetsz az adott úthoz tartozó túrák mennyiségével, idejével és nehézségével, az út alatt a túravezetőnek sem lehetősége sem módja nincs ezek megváltoztatására egyéni igények szerint. Amennyiben bármilyen okból mégis úgy döntesz, hogy nem szeretnél valamelyik túrán részt venni, szigorúan a kisbusznál kell maradnod és várakoznod, amíg a csapat a túráról visszatér. 

MILYEN ESETBEN MARADHAT EL EGY TÚRA VAGY PROGRAM?

A túrák részben vagy teljes egészében csak abban az esetben maradhatnak el, ha azzal az egész csapat egyöntetűen egyetért, vagy a túravezetésen és a szervezésen kívüli, távolálló okok lépnek fel, pl. kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén, vagy pl. ha a túraútvonalat spanyol illetékesek valamilyen okból lezárják. Ebben az esetben a túravezetőnek kötelessége egy alternatív programot felajánlani és ezt a csapattal egyeztetnie.

A túrák részletes leírásában található programok sorrendjének változtatásának jogát fenntartjuk!

MIT KELL TUDNOM A SZÁLLÁSOKRÓL?

Mivel az utak kalandtúra jellegűek, ezért a szállások nem csak nagyvárosi, hanem kis falusi, egyszerű vidéki szállók is lehetnek, így egyetlen kategóriával nem lehet megjelölni a szállások típusit. De mindig a túrák jellegéhez kapcsolódó lehető legjobb ár-érték arányú és elhelyezkedésű szállásokon pihenhetsz majd. Előzetes kérés nélkül, a szállás kétágyas, saját fürdővel rendelkező, egyszerű de kényelmes, tiszta szobákban. A szobák elhelyezkedése, mérete, berendezése, kilátás stb. szobánként eltérő lehet.  

PRIVÁT / ÜZLETI UTAK SZERVEZÉSE LEHETSÉGES?

Természetesen, igen! Kisebb vagy nagyobb, családi vagy baráti társaságoknak teljesen egyedi igényeknek megfelelően állítható össze egy spanyolországi utazás, az ország bármely területén. Ti megmondjátok mit szeretnétek, én megmondom hova és mennyi időre érdemes utaznotok. Teljes programajánlás, amiből legvégül Ti válogathatjátok össze a kedvenc programjaitokat. Ezek alapján már a Spanyolban Otthon feladata, hogy összeállítsa a legtutibb spanyol utat nektek, és persze minden megszervezni. Ebben az esetben keressetek a "Kapcsolat" menüpontban megadott elérhetőségek egyikén. 

TÚRAVEZETÉS VAGY IDEGENVEZETÉS?

Túravezetés. Az utazás során ne számíts egy esernyővel a tömegben előrenyomuló valakire, aki majd egy bemagolt, ezerszer elmondott szöveget fog unottan, vagy szerencsésebb esetben elhadarva előadni. A Spanyolban Otthon túravezetője nem egy két lábon járó lexikon, vagy történelmi évszámgyűjtemény, így ezektől kölcsönösen megkímélitek egymást. Hivatalosan csak idegenvezetői papírral rendelkezőknek áll jogukban esernyők árnyéka alatt "prédikálni" a körülötte összegyűlt csapatnak. De a közös sétát és a beszélgetést azt semmi nem tiltja ;) Természetesen nem fogsz lemaradni semmi rettentő izgalmas történelmi adatról, építészeti stílusról, falusi legendákról vagy épp a királyi udvar pletykáiról sem. Valamint helyet kapnak azok az élménybeszámolók és tapasztalatok is, melyeket a SpOtt túravezetője első kézből szerzett a spanyol életről és szokásokról.  

MIT KELL TUDNOM AZ IDŐJÁRÁSRÓL?

Az óriási fennsíkokkal és hegyláncokkal tagolt, az óceáni és a mediterrán hatásoknak is kitett hatalmas kiterjedésű országnak nagyon sokszínű éghajlata van. Keleten, délen és a szigeteken a tél enyhe, míg a szárazföld belsejében a hőmérséklet gyakran fagypont alá esik. A nyár -a hegyektől eltekintve- mindenhol forró. Észak kivételével nyáron a napsütéses órák száma 12.  

ÖNELLÁTÁS... DE MÉGIS MENNYIVEL SZÁMOLJAK?

Az utazás során, ebédelésre és vacsorázásra a program szerinti városokban, falvakban lesz lehetőség. A túravezető midig egy nappal előre elmondja a következő nap étkezési lehetőségeit, és azok várható időpontját. Mivel csoportos utazásról van szó, a programokhoz igazodva egy kijelölt időpont lesz az ebédre, a vacsora időpontja természetesen már rugalmasabb. Mindenféleképp figyelembe kell venni, és igazodni kell a spanyol szokásokhoz -siesta-, így tehát a programok is e szerint vannak összeállítva. Ezek alapján amit érdemes előre tudnod, hogy az ebéd várható időpontja egy kicsit későbbre fog esni, mint ami Magyarországon a megszokott. A spanyolok 14 órakor kezdik a sziesztájukat, ekkor mennek ebédelni, így az éttermek is így készülnek a menüvel, viszont a boltok sokszor ekkor bezárnak.

Spanyolországban egy olcsóbb kategóriájú menü 12-15 euró közt mozog. Egy közepes vacsora 20 euróból kihozható. A boltokban az árak a magyarországiakhoz hasonlóak. Egy kávé vagy egy pohár sör 1,5-2 euróért kapható. Ugyan a csapvízzel nincs nagy baj sehol sem, de az utazás alatt ajánlott palackozott vizet fogyasztani, az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

KELL-E ÚTLEVÉL, VÍZUM VAGY KÖTELEZŐ OLTÁS?

Az utazáshoz érvényes útlevél, vagy érvényes új típusú személyi igazolvány szükséges, amelyek érvényességüket kinti tartózkodás alatt se vesztik el. Magyar állampolgároknak vízum nem szükséges. Kötelező oltás nincs.