top of page
Segovia városlátogatás, idegenvezetés, utazás  - római vízvezeték látkép

Segovia városlátogatás

- AZ ELFELEDETT IDŐK NYOMÁBAN -

Segovia egy mészkősziklás hegynyúlványon terül el, a városalapítók anno a környék védelmére legalkalmasabb helyet keresték és találták meg ezen a szirten. A meglehetősen száraz vidéken felépült Segovia teljes összhangban van a környező tájjal, a városkép szinte összeolvad annak formáival és színeivel. A város Amerika "felfedezése" után élte virágkorát, amikor textilimportja az egekbe szökött, posztóipara és annak kereskedése olyan fontos rangúvá tette a várost, mint Genova vagy Firenze. Ebből a megszerzett gazdagságból kezdték el építeni a város katedrálisát (1525). Pénzt és időt nem sajnálva, a város 200 éven át egy emberként támogatta a kivitelezés munkálatait. Megérte a sok fáradozás, mivel az országban utolsóként épült gótikus stílusú templom rendkívül arányos, harmonikusan díszes és kecses, sokan a katedrálisok királynőjének tartják. A katedrálist körülvevő városnegyed az egyik leghangulatosabb a városban, érdemes itt jobban szétnézni. Az utcákon sétálva a legendásan kiváló építészek, a moriszkók (mórok akik a keresztény hitre áttéretek) kezeinek munkáit lehet felfedezni, amit többek között jól példáz a Casa de los Picos ház homlokzatának rombusz alakú diszkövei.

A város legfontosabb építménye azonban az I. században épült római vízvezeték, ami a város központjának legszebb éke. (Ezen kívül érdekes mód semmilyen más római kori emlék nincs a városban.) A vízvezeték 818 méter hosszú, az alsó boltívek magassága 28,5 méter. A kötőanyag nélküli vezeték annyira tökéletes mérnöki munka, hogy egészen a XIX. század végéig használták. Segovia városképének másik meghatározója a középkor lovagvilágának romantikus mesekastélya az Alcázar, ami egy uralkodói várkastély volt. Építésének már a XII. században nekiláttak, de valójában csak az 1400-as évek első felében készültek el vele. Egy 1862-es tűzvész során a kastély teljesen leégett, két remek restaurátor munkáját dicséri, hogy ma a palotát szinte teljesen az eredeti formájában láthatjuk.

 

A kirándulás során lehetőség van egy kilátópont felkeresésére is, ahonnan a város mesébe illő kastélyára nyílik pazar kilátás. Vagy körbetekerni a várost!

Segovia idegenvezetés

Felejthetetlen utazás a múltba! Gyere, és fedezd fel a meglepetésekkel, és látnivalókkal teli Segoviát! A kétezer éves római kori vízvezetékrendszert, az ország legutolsó és egyben leglassabban épült gótikus katedrálisát, egy mesebeli várkastélyt, és a moriszkó építészmesterek páratlan munkáit, amelyek által hűen tükröződik a város, és a természet összhangja. Itt járva kihagyhatatlan a helyi gasztronómia megismerése! Segovia bája Téged is rabul ejt!

Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

Segovia idegenveztés kirándulás Madridból - Álcazar palota

Miért lesz más Segovia, ha Velem tartasz?

Mert többek között megtudhatod:

Mikor és miért néptelenedett el egykor Segovia? Hogy sikerült újratelepíteni? Hogy lehet az, hogy az Acuaducton kívül nem találunk más római kori emléket? Milyen legenda fűződik hozzá? Kit koronáztak meg és kinek volt az esküvője az Alcázarban? Hol volt egykor Európa legjobb kémiai laboratóriuma? Miért épült a Katedrális gótikus stílusban, ha az összes többi templom román stílusú? Kik finanszírozták építését? Miben vette fel a versenyt Genovával? Hol rejtőzködtek el a zsidók az inkvizíció elején? Miről kapra nevét a Sóhajok Útja? Mi az a sgraffito és miért használják annyi épület díszítésre? No és mik azok a tipikus ételek, amiket érdemes megkóstolni?

ÁRAK

Privát, egész napos program, 6-7 óra

2 fő

3+ fő

140 €

+20 € / fő

+10 € /gyerek 

Privát transzfer

érdeklődj!

* A buszjegyeket az árak nem tartalmazzák! Utazás együtt Madridból!

** Az árak belépők díját nem tartalmazzák.

*** Gyerekeknek 14 éves korig kedvezmény

JELENTKEZÉS

Jelentkezésedet megkaptam!

Választható programok

KIRÁNDULÓ PROGRAMOK PRIVÁT TRANSZFER ESETÉN

ávila-kirándulás-madridból

Ávila

madrid-programok-escorial-palota

El Escorial

segovia-la-granja-kirándulás-madridból

La Granja

bottom of page