top of page

Andalúzia Gyöngyszemei

EGY KIS GASZTRO, EGY KIS KALAND

Andalúzia gyöngyszemei a legnagyobb gondoskodással válogatva. Pihenés aktív formája, a történelem, az emberi kéz és a természet alkotta remekművek társaságában, amit egy hamisíthatatlan mediterrán hangulat kísér. Tengerparti napok száma egyéni igény szerint bővíthető! 

Andalúzia körutazás Cordoba

Bármit próbáltam játszani, mindig úgy hangzott, mint a flamenco. 

Paco de Lucía

FIGYELEM

A kiutazás, a helyi szolgáltatások, szállás és az ellátás megszervezése egyénileg történik! Az alábbiak nem utazási ajánlat, csak inspiráció a saját utad megtervezéséhez! 

1. nap - Érkezés Sevillába - Jabugo - Rocío

Gasztroélmény: Sonka szárítóüzem látogatás és jamón ibérico és serrano kóstoló

A repülőgéped előreláthatólag a délelőtti órákban fog Sevillába érkezni, ahol már vár Rád a túravezető. Az első amit érezni fogsz az a hamisíthatatlan mediterrán levegő, a sós tengeri pára és az olajfa ligetek illatának keveréke. Amint felocsúdsz, privát kisbuszunkkal máris elindulunk, a Sierra Aracena vad hegyláncai felé, amely Andalúzia legkevésbé látogatott része. A 700 méteres tengerszint feletti magasság, a szellős hegyi tölgyligetek, a télen erős északi szelek, és a nyáron viszonylag enyhe klíma, vagyis ezen az ideális mikroklimatikus adottságokkal megáldott vidéken készülnek a világ leghíresebb ibérico sonkái. A természeti környezet mind az ibériai sertés tartása, mind a sonka természetes érlelése szempontjából egyedülálló. Célunk Jabugo városa, ami egész Spanyolországban sonkájáról nevezetes, hiszen itt készül a legjobb spanyol sonka: a Jamón Ibérico de Bellota. Ezért mi sem érjük be kevesebbel, és az egyik legnevesebb sonka szárító üzembe látogatunk el, ahol végül természetesen meg is kóstoljuk a legfinomabb jamónokat. A 3 órás látogatás során, látni fogjuk az ibéria sertéseket is, amiknek érdemi hizlalása október és március között, az ún. montanera időszakban zajlik. Ebben a szakaszban az állatot szabadon tartják és különféle tölgyfajokbólálló ligetekben legeltetik; étrendje kizárólag tölgymakkból és hegyi füvekből áll. Az ideális étrend, a szabadtartás és az állat genetikai adottságai kombinációjának köszönhető, hogy az ibériai sertésből készült sonkában a hús és zsírszövet optimális arányú - ezt szokás márványozottságnak nevezni -, ráadásul a tölgymakk jellegzetes aromát kölcsönöz a hajszálvékonyra szeletelt húsnak.

Innen egy igazán különleges helyre látogatunk, egy faluba, amely az ország legnagyobb . El Rocío pici, poros faluja egy katolikus fellegvár, aminek irreálisan széles utcáit, és szédítően tágas tereit vastag homok fedi. Nincs szükségük aszfaltra, hiszen több a ló, mint az ember, és az állatokat csak zavarná patáik dobogása. Aki itt nem lovaglócsizmában van, az biztos idegen. A település pont úgy fest, mint egy vadnyugati díszlet Hollywoodban. Azonban a szélkavarta sárgás homok, a hófehérre meszelt jellegzetes udvarházak, és a verandák előtt álló szépen faragott korlátokhoz kikötött lovak nem egy filmforgatás díszletei, hanem egy olyan világ részei, ahol mintha a büszke helyiek készakarva állították volna meg az időt, így ragaszkodva múltjukhoz és hagyományaikhoz. (BLOG: A világ legnagyobb lovas zarándoklata)

A nap végén még egy izgalmas programon vehetünk részt, és a közeli Donana Nemzeti Park (UNESCO Világörökség) homokdűnéit teveháton barangolhatjuk be. (min. 14 fő esetén - 1 óra - 18€). Érkezés késő este Sevillába. 

2. nap - Sevilla

UNESCO Világörökség: A katedrális, az Álcazar és az Archivo de Indias - Sevilla (1994)

Sevilla, Andalúzia legnagyobb városa, amelyet a Guadalquivir folyó szel ketté. Sevillában napokat lehetne eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal, magnóliával és pálmafákkal. Hiába keresed ezeket a helyeket a térképen, ugyanis gyakran még nevük sincs. Lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, gyakran nyitott kovácsoltvas kapuk (amelyen bátran beléphetsz, hogy megnézd a patiókat), narancs- és citromfák kísérik. Itt mindenki ráér, senki sem siet.... kivéve Téged, mivel a város felfedezésére Neked csupán alig másfél napod lesz.

Santa Cruz, Sevilla régi zsidónegyede, a fehér falú sikátorokban és patiokban gazdag negyed, talán a város legszebb része. Itt találhatóak a legfontosabb látnivalók is, amelyek 1987-től mind a UNESCO Világörökség részei: a gótikus katedrális és az égbe nyúló tornya, a La Giralda; az I.Péter és V.Károly király lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint az Amerika "felfedezéséről és meghódításáról" szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias. Ez utóbbi köszönhető annak, hogy anno a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot. Kolumbusz innen indult el második útjára, és a híres felfedező sírja a sevillai, a majd 100 évig épült Európa legnagyobb katedrálisában található. Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A kegyetlenségeiről híres I.Péter rendelte el a királyi rezidencia megépítését, a mudéjar építészet legszebb alkotása granadai és toledói mesteremberek munkája. Érdekessége még, hogy később több uralkodó a saját stílusában kiegészítette. A folyópart mentén olyan hatalmas barokk palotákat láthatsz, mint a Palacio de San Telmo, amely tengerhajózási akadémia volt, vagy mint a Real Fabrica de Tabacos, amely nem más mint a régi királyi dohánygyár, ma már egyetem. A volt gyár Spanyolország második legnagyobb épülete, a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát itt készítették. Ez mellett található a 40 hektáros Parque María Luisa, amely magába foglalja a város legemblematikusabb terét a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum. A Guadalquivir túlsó partján található a Triana városnegyed, amely egykor a város cigánynegyede volt és a mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert és kedvelt Flamenco itt született-e meg vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres még a csempe manufaktúráiról és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról. A spanyolok esténként sorra járják a kedvenc bárjaikat, és mindenhol kérnek egy tapast, ami gyakorlatilag egy kis adag étel. A tapasokat jellemzően a pult mellett ácsorogva fogyasztják el, mindig közösen választanak, mindenki megkóstol mindent és persze mindenki mindig egyszerre csacsog. Nem ritka, hogyha csupán egy pohár sört kérsz mellé automatikusan kapsz egy tapast, legyen az csupán olajbogyó, apró szendvicsfalatok vagy paella, bármit kaphatsz kísérőnek és ezért felárat nem számítanak fel. (TIPP: reggel érdemes a Mercado de Triana piacra kimenni, ahol a sok színes gyümölcs és zöldség választék mellett, hatalmas tengeri hal, kagyló és rák felhozatal is van. A friss árukban 9:00 és 15:00 óra közt lehet válogatni, de a piac területén éjfélig nyitva tartó talponállók is vannak, ezek kiváló helyszínek egy-két tapas bedobására.) 

3. nap - Medina Azahar - Córdoba

UNESCO Világörökség: Córdoba történelmi központja (1984) és Medina az-Zahara palotaromjai (2018)

Ma ismét kisbuszunkra pattanunk, úti célunk Córdoba, ami a X. században a nyugati civilizáció egyik legjelentősebb városa volt. Utcáin sétálva egy igazi időutazásban lehet részed. A város javarészt megőrizte mór jellegét, a keskeny utcácskáknak, a parányi tereknek és a szűk sikátoroknak köszönhetően. Nemcsoda tehát, hogy Córdoba történelmi városrésze 1984 óta az Unesco Világörökség része. Amitől azonban mindenki szívébe belopja magát, az a fehér falú, gyönyörű színes virágokkal díszített, erkélyes házak belső udvarai, a córdobai patiok. A legszebb patio cím elnyerése évről évre lázban tartja a helyieket -és a májusban idelátogatókat- a nyertesek bevallása szerint ehhez komoly anyagi és időbeli áldozatot kell hozni, és a patiokat elnézve ebben kételkedni semmiféleképp nem lehet. A házak díszudvarait, a virágba öltöztetett patiokat, a Judería és a Las Flores utcákon barangolva lehet leginkább megcsodálni. (BLOG: A spanyolok mesés díszudvarai, a Córdobai patiok)

Délután bejárhatod az Alcázar de los Reyes Cristianos, a katolikus királyok XIV. századi palotaerődjét és annak kertjét, ahol hatalmas kerti medencék és szökőkutak közt sétálhatsz. De a legfontosabb, Andalúzia második legjelesebb arab kori műemlékének felkeresése, a katedrálissá lett egykori mór mecset, melyet mindenki továbbra is Mezquitanak, azaz Nagymecsetnek hív. Az oszlopcsarnokban egyedülálló látványt nyújt, ahogy a márványból, jáspisból és gránitból készült 850 oszlop, kétszínű-csíkos boltíveket alkot. Estefele érdemes átsétálni a 16 nyílású római hídon, amelyet eredetileg Caesar unokaöccse, Augustus császár építtetett, a hidat ugyan a mórok átépítették, de ez nem von le semmit sem történelmi jelentőségéről. A kivilágított híd és a mögötte fénylő régi városrész látványától gyorsan elfelejted az egész napos utazás "fáradalmait". 

4. nap - Arcos de la Frontera - Ubrique

Gasztroélmény: Olívafarm látogatás és kóstoló

Andalúziában szinte minden út olívaligeteken át vezet, így ezen a tájon járva természetesen nem maradhat el a folyékony arany, vagyis az olívaolaj készítés hagyományainak és módjainak megismerése. Ezért felkeresünk egy több generációs családi haciendát. Miután bejáruk a birtokot, megismerkedünk az olíva különböző fajtáival, majd a préselési eljárásokkal. Végezetül vendéglátóink egy kis kóstolóval készülnek a többszörös díjnyertes termékeikből, mellé pedig egy különleges narancsos-olívaolajos desszertet kínálnak.

Elbúcsúzunk a olívakert gazdájától, és továbbindulunk Andalúzia talán legszebb és legeredetibb része felé. A "Fehér falvak útja", -Ruta de los Pueblos Blancos- nagy része a gyönyörű Grazalema nemzeti park területén fekszik, hegyek oldalán, völgyekben vagy épp kiugró sziklákon megbúvó fehér falvak fogják végigkísérni utadat. Ezért kisbuszra pattanunk és Arcos de la Fronterába utazunk, amelynek rendkívül szép óvárosa egy igazi labirintus. A fehér város egy hatalmas, kiugró okkerszínű sziklára épült, amely látvány minden ideutazót ámulatba ejt. A városnak több pompás kilátópontja van, ezekből letekintve meghökkenhetünk a lábunk alatt heverő 160 méteres mélységtől, vagy pedig ráláthatunk a Pena Nueva szurdokra, amely szinte megigéz minket. A kőből rakott boltíves utcákon, elsétálunk a Descalzas zárdáig, ahol az apácák saját készítésű süteményeket árulnak egy sötét ablakon keresztül. Szükségünk is lesz erre a csemegére, hiszen innen egy gyalogos túrára indulunk.

A mai túránkhoz egy igazán eldugott kis falucskát keresünk fel, ahol mór jegyeket ismerhetünk fel. Innen közel 2 órás túrára (4 km) indulunk, egy még a rómaiak által kikövezett úton, amely a bőriparáról ismert szomszédos Ubrique faluba vezet. (!!Figyelem: amennyiben nagy hőség lesz a tervezett túra időpontjában, ez a program sajnos elmarad, mivel az útvonal nem kellőképpen árnyékos, hogy egy magyar kobak fel ne forrjon :) Helyette Arcos de la Frontérában teszünk egy rövidebb sétát a folyó mentén lévő régi malomhoz.)

A késő délutáni órákban Rondába érkezünk, amely a nevével ellentétben sokak szerint a legszebb Andalúz város.

5. nap - Ronda - Setenil - Torcal

Kalandélmény: Fehér falvak útja

Reggel korán ébredünk, hiszen délelőtt bőven lesz időnk, hogy nyakunkba szedjük lábainkat és egy nagyot tekeregjünk ebben a kivételesen gyönyörű városban. Ronda, egy magas és meredek mészkőhasadék tetejére épült város, amelyet a vad hegyi folyó, a Guadavelín 200 méteres szurdoka oszt ketté. A városban több, a meredély legszélére kiépített kilátó vár, ahonnan remek panoráma nyílik, a tetőkre, a sziklák szélén álló házakra, a környék folyóira és hegyeire. A régi és az új városrészt egy lenyűgöző XVIII. századi híd köti össze. Azért, hogy ezt igazán szemügyre tudd venni, leereszkedsz a 98 méter magas szurdokhíd lábához. A városban több történelmi jelentőségű épület is található, de a legfontosabb az ország egyik legrégebbi bikaviadal arénája, amit érdemes meglátogatni, ha valaki igazán meg szeretné érteni ezt a sokak áltat vitatott, de kétség kívül nagy hagyományokkal bíró spanyol tradíciót. A szeptemberben itt megrendezett bikaviadalokra az ország minden részéről érkeznek, a tv élőben közvetíti a Corridakat, és állítólag minden matador álma, hogy egyszer itt léphessen a bika elé. (BLOG: A bikákat megölik, ugye?)

Ebédre egy szokatlan kis faluba érkezünk, a szurdok sziklákba épült Setenil de las Bodegasba. Nemcsak a házakat építették be, hanem az egyes utcák fölé a sziklák teljes egészében benyúlnak. Ez igazán különleges élményt biztosít egy kellemes sétára, ahol anno a hírhedt andalúziai banditák kedvenc búvóhelyei voltak.

A mai nap még egy megálló vár ránk, mégpedig egy Világörökségi helyszín. Az UNESCO nem is oly rég, mégpedig 2016 júliusában bővítette listáját ezzel az új taggal az Andalúz régióból. Érdekessége, hogy a lista így egyszerre 3 helyszínnel is gazdagodott, a természeti, és kulturális Világörökség terén. Az egyik, egy természeti csodákat rejtő Nemzeti Park, ahol a napodat egy két órás körtúrával kezded. El Torcal, a mészkőóriások földje, ahol a szél és az idő igazán remek munkát végezett a robusztus sziklatömbök minél egyedibb alakzatokká való formázásban. A körtúra során számos védett növényt, vadorchideát, gyakran rókát és sast is megfigyelhetsz. A parkban több csodás panorámát nyújtó természetes kilátópont is van, ahonnan remekül lehet látni e Világörökség másik részét, a La Peña de los Enamoradost, azaz a Szerelmesek Szikláját. A nap végén továbbutazunk Granadába.

6. nap - Granada

UNESCO Világörökség: Az Alhambra, az El Generalife és az Albaicín - Granada (1984)

Délelőtt Granada, vagy talán egész Andalúzia leghíresebb látnivalóját keresed fel. Alhambra palotája a tér, a fény, a víz és mór stílusú díszfaragások legkifinomultabb ötvözetének mesterműve. A kalifátus több generációja törekedett egy földi paradicsom megépítésére (1238-1391) olyan egyszerű anyagok mesteri megmunkálásával mint a gipsz, a fagerenda vagy a csempe. A történelem során többször is kifosztották, még Napóleon is megpróbálta levegőbe röpíteni, így sok helyen már a mai kor restaurátorainak munkáját láthatod. Innen egy gyalogösvényen lehet eljutni a Naszrida-királyok birtoka és kertje felé. A palota 1984-ben került fel az UNESCO Világörökségek listájára, majd ezt 2010-ben kiegészítették Albaicín városnegyeddel is. Így hát egyértelmű, hogy délután egy nagyobb sétát teszel Albaicín városrészen, amely pontosan szemben van az Alhambrával. Ez a városrész hűen tükrözi a granadai mór világot, több mint 30 mecsetet építettek egykor ezen a részen, viszont helyükön ma már leginkább templomok állnak. A macskaköves mór sikátorokat mór díszítésű fehér villák szegélyezik, melyeknek kertjeit sajnos magas falak takarják el. Ha elég bátor vagy ellátogathatsz egy itteni tapas bárba, ahol megkóstolhatod az Andalúzok szotyiját, a csigát amit előszeretettel fogyasztanak sör mellé egy meccsnézés közben. A nap zárásaként, este felsétálhatsz a San Nicolas kilátóhoz, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a lefelé húzodó Albaicín barrio utcáira és a kivilágított Alhambrára. Ne légy lusta és ki ne hagyd!

7. nap - Guadix

Kalandélmény: Barlanglakások és kanyontúra

A reggeli órákban sétálhatsz egyet Granada bazársorán, hogy beszerezd a kötelező-ajándék hűtőmágneseidet, de érdemes egy-két szendót is készíteni, mivel ma egy késő estig tartó program vár Rád. Még délelőtt Guadixvárosa felé indulsz. Miután bejárod a jellegzetes óvárosi részt, megismerkedsz a Barrio de Cuevas különleges lakásaival. A barlangnegyedben több mint 2000 lakott barlang található, melyekbe bizonyítottan már az őskorban is költöztek be emberek, biztonságos búvóhelyet keresve, elsősorban a forróság elől. Egy kis barlangmúzeum lehetőséget nyújt, hogy betekints milyen is az élet egy ilyen barlanglakásban. Guadixtól egy fél órára található egy méltatlanul nem (el)ismert remekmű amit a természet alkotott. A helyiek csak a spanyol Grand Canyonként emlegetik, és érthetetlen módon ide csak nagyon kevés turista látogat el, ez viszont számodra inkább nagy öröm, mert így egy zavartalan program elé nézel. A kisbuszt terepjáróra váltod, mivel a környéket csak ezzel tudod bejárni. A közel 4 órás kirándulás során többször lehetőséged lesz egy-egy sétára, amikor olyan érzésed lesz, mintha Te magad lennél Gojko Mitic, a 70es évek western filmjeinek kelet-német indiánsztárja, amikor épp a nagy semmi közepén rettenetesen tart senki se tudja épp hova. A kirándulást úgy próbáljuk időzíteni, hogy a lemenő nap sugarai a lehető legszebb színeit varázsolják elő a kőzetrétegekből. A tájfotózás szerelmeseinek ez a hely a természet ajándéka!

8. nap - Nerja - Frigiliana - Costa del Sol

Gasztroélmény: Trópusi gyümölcsfarm látogatás és kóstoló

Reggeli után a Sierra Nevada havas hegyeinek lábainál utazol miközben előtted lassan feltűnik majd a Costa Tropical csillogó tengerpartja. A Costa Tropical parti rész, nevét az Európában csak itt megtalálható trópusi éghajlatnak köszönhetően kapta. Ezért szeptember és május közti túránkon, letérünk a kisebb útakra is, hogy egyből egzotikus gyümölcsfák és cukornádföldek közt találjuk magunkat. De hogy ne csak kisbusz ablakán keresztül élvezd a tájat, meg is állunk egy gyümölcsöskert előtt, ahol a fák közti séta után, egy gyönyörű, óceánra nyíló panorámában gyönyörködve kóstolj végig 10 féle egzotikus gyümölcsöt.

A következő megálló, egy sziklára épült, igen kedvelt tengerparti üdülőváros, Nerja lesz. Az Európa Erkélyének (El Balcón de Europa) nevezett sziklás kiszögellésről csodálhatod a panorámát, a sziklák közt maguknak apró helyet kicsikaró strandokat és a kristály tiszta vizet. Innen, utolsóként Frigilianaba utazol, amely minden kétséget kizáróan a legszebb az Axarquía fehér falvai közül. A kis falu a partoktól beljebb egy hegyoldalon bújik meg, innen tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, itt tényleg kihagyhatatlan, hogy kiülj egy kis bár teraszára. Majd érdemes egy sétára indulni és megpróbálni nem eltévedni a falu kis utcáin, sikátorain, lépcsőin és alagútjain, amelyek általában sehova sem vezetnek.

9. nap - Tengerpart - Pálmafa - Napsütés

Kalandtúra (opció): Királyok útja - El Caminito del Rey

Reggeli után semmi másra nem kell összpontosítanod, minthogy minél hamarabb leérj a partra, ahol csakis kizárólag egy jól megérdemelt lazulás vár Rád. Kedvedre úszkálhatsz vagy napozhatsz egyet, és a parti chiringuitók egyikében egy-két pohár sör vagy sangría mellé megkóstolhatod az espetost, ami nem más mint egy finom szardínia nyárs. A frissen fogott halakat a parton halászhajókban előkészített parázson sütik meg, és ha kedved van nyugodtan beállhatsz akár kuktának is.

Az aktív utazásunk utolsó előtti napján lehetőséged van egy nagyon izgalmas sziklatúrára. A Caminito del Rey, azaz A Királyok Útja. Ehhez, mintegy 60 kilométert utazunk a Garganta de Chorro látványos sziklaszoroshoz. A Guadalhorce folyó völgyét olykor akár 300 méter magas mészkőfal veszi körbe, és falai közt néha csak 10 méter a távolság. Ennek a sziklafalnak az oldalán fogunk majd végigsétálni, mintegy 100 méterrel a folyó felett. Eredetileg ennek az útnak a kiépítésére 1901-ben azért volt szükség, hogy az itt lévő vízi erőmű dolgozói munkába tudjanak járni, illetve hogy a karbantartáshoz szükséges anyagokat mindkét oldalról könnyebben ide tudják juttatni. Az utat XIII. Alfonso avatta fel, fényképek bizonyítják, hogy a spanyol király a szurdok felett ívelő keskeny átjárón (Desfiladero de los Gaitane) is keresztülsétált, így hát innentől kezdve a büszke helyiek a Királyok útjaként kezdték el emlegetni az egész pallósétányt. Nemrégiben teljesen felújították az elmúlt évtizedekben teljesen elhanyagolódott és lepusztult utat, amelyet eddig csak az igazi kalandtúrázók kerestek fel, akik végig mertek ugrálni az igencsak hiányos részeken is. Ma már viszont Te is biztonságosan végigmehetsz természetesen egy sisakkal a fejeden. Fakultatív program - minimum 10 fő - Jelentkezés, 2 hónappal az indulás előtt!  

10. nap - Hazautazás

Szabadprogram keretében a mai napot a tengerparton töltheted pihenéssel, vagy ha további fehér falvat szeretnél felfedezni, érdemes egynapos kirándulásra indulnod Mijas kedves falujába. Érdemes kipróbálnod a helyi csacsi-taxikat, és utána felkapaszkodni egy XVI. századi zarándoktemplom barlangkápolnájához. De éppúgy érdekes lehet egy kirándulás, Marbellára, amely még nem is olyan rég a spanyol felső tízezer fővárosa volt. (Ma már inkább Mallorca) Egy séta a luxusjachtokat felsorakoztató kikötőben, majd pedig a parti sétány mögötti régi városrészben, amely csupa csupa fehér és virágokkal teli. Aki pedig, nem sajnálja az időt az utazásra, az bátran nekivághat Giblaltár felfedezésének is, ahol egy más világba csöppenhetünk. A Szikla 1713 óta Nagy-Britanniához tartozik, ahova rengeteg turista érkezik, akik elsősorban az olcsó üzletek sorát (Main Street) keresik fel, ahol áfa nélkül lehet vásárolni. De azért ne hagyjuk magunkat elcsábulni ezen a bevásárlóutcán egész nap, hiszen azért bőven akad látnivaló is.

De, ha nagyvárosi pezsgéshez van kedved, bejárhatod Málaga történelmi városrészét, lesétálhatsz a kikötőbe, vagy épp elmehetsz a Picasso múzeumba. De éppúgy érdekes lehet, egy kellemes séta a parti sziklaösvényeken, ami a szomszédos csendes kis halászfaluba vezet át. Az út kis öblök felett, szirteken és kaktuszok közt kanyarog, de olykor érdemes az útról letérni, hogy színes virágokkal és mediterrán növényekkel tarkított kis utcákban találd magad.

Este induló repülődhöz, privát kisbusszal érkezünk.

Ajánlott programok

 • Sonkaszárítóüzem látogatás és kóstoló

 • Olívaliget látogatás és kóstoló

 • Trópusi gyümölcsfarm látogatás és kóstoló

 • Kirándulás 4X4 Jeep-el

 • La Alhambra** / Granada

 • Bikaviadal aréna / Ronda -  €

 • Katedrális / Sevilla -  €

 • Real Alcázar / Sevilla -  €

 • Nagymecset / Córdoba -  €

 • Alcázar R.C. / Córdoba -  €

 • Tevegelés (1h) -  €

 • Királyok Útja belépő, vagy kirándulás -  €

bottom of page