top of page

Toledo - digitális útikalauz, térképpel

UTASELLÁTÓ SOROZAT

A Toledo digitális útikalauz egy hiánypótló magyar nyelvű kalauz, magyar utazóknak. Naprakész tartalommal, lényegretörő leírásokkal, nyitvatartásokkal, hasznos utazási információkkal és tipekkel. A térkép segítségével, pedig Te is könnyedén felfedezheted a várost, hiszen az ajánlott útvonalakon kívül, minden jelölve van, amit az útikalauzban találsz. 

toledo-három-kultura-városa-botító-3.jpg

Ajánló - Toledo

Talán nem nagy merészség azt állítanom, hogy nincs másik olyan spanyol város, amelynek utcáin sétálva, műemlékeinek felfedezése közben ilyen látványosan ismerhetjük meg a spanyol nép és az ország történelmének, több izgalmas fejezetét is. Toledóban könnyedén megérthetjük nemcsak a város, hanem a birodalom felemelkedésének történetét, majd bukásának okait és összefüggéseit.

A város felfedezése olyan, mintha a legszebb Spanyolország történelméről szóló könyvet tartanánk kezünkben, amelyet lapozgatva életre kelnek a régi korok emlékei és legendái. Szűk utcákon bolyongva, kis tereket átszelve, az idők próbáját kiálló kőfalak közt sétálva és a középkori épületekre rácsodálkozva úgy érezhetjük magunkat, mintha a lovagkor kellős közepébe csöppentünk volna bele. A színfalak mögött, pedig még régebbi korokba tekinthetünk vissza. Rómaiak, vizigótok, arabok és zsidók örökségeinek kavalkádja kíséri végig utunkat, amik néma tanúi a mára letűnt, egykor virágzó korszakoknak. Ha egyszer belépünk az ezeréves városkapun, nincs megállás, Toledo, mint egy örvény, pillanatok alatt magával ragad, hogy mi magunk fejtsük meg az ősi titkokat.

Mondják, hogy egy igazán jó könyv olyan, aminek lapjai szinte megelevenednek előttünk. Sorait olvasva azok beszippantanak bennünket a történetbe, és képek nélkül is pontosan látjuk magunk előtt a cselekmények helyszíneit. Toledo pontosan egy ilyen könyv, amit egyszerűen nem tudunk lerakni.

Toledo Utasellátó - digitális útikalauz

Az útikalauzon keresztül Toledóba, Spanyolország egyik legszebb városába invitállak Téged, ahol minden túlzás nélkül, világszinten is páratlan történelmi, kulturális, építészeti és művészeti hagyaték sokasága vár rád. A városban több, mint 100 műemléki épület található, így nem csoda, hogy az Unesco Világörökség része.

Magyar nyelven rettentő kevés információt olvashatunk Toledóról, amit most ezzel a kalauzzal szeretnék pótolni! 25 kiemelt látnivaló leírása, és 18 tematikus múzeum bemutatása mellett, szó esik még a város történelméről, az inkvizícióról, a régi korok mesterségeiről, Grecóról, gasztronómiáról stb. De ezeken kívül összeszedtem mindazokat a hasznos infókat, és tippeket, amik megkönnyítik utazásod, és feljthetetlenné teszik az ott töltött napodat!

Ez az útikalauz kifejezetten magyar utazóknak szól, hiszen helyben élő idegenvezetőként pontosan tudom, hogy mire vagy kíváncsi, és mik azok a kérdések, amikre választ szeretnél kapni!

Ez az útikalauz Neked szól, ha:

  • egy olyan toledói kalauzra van szükséged, ami naprakész és minden hasznos információval ellát.

  • nem elég az a pár oldal Toledóról, amit egy átalagos -Madridról szóló- útikönyv végén találsz.

  • nem akarsz órákat tölteni az internet böngészésvel, és a találatokat fordítóval olvasgatni.

  • jól jönne egy átfogó, kiválogatott és összeszedett útikalauz.

  • nem csak kifejezetten a látnivalókról szeretnél leírást.

  • szeretnél egy direkt magyaroknak írt útikalauzt.

  • jól jönne pár tipp egy helyi, magyar idegenvezetőtől.

  • szeretnéd, hogy a kalauz könnyen elérhető legyen, még a város felfedezése közben is.

  • hasznos lenne egy olyan térkép, amin minden fontos dolog jelölve van.

  • szívesen követnél egy olyan ajánlott útvonalat, ami garantálja, hogy a lehető legtöbbet hozd ki toledói kirándulásodból!

Ancla 1

TOLEDO - UTASELLÁTÓ

Ár: 4500 forint

Formátum: pdf, 46 A4-es oldal

A képeken 1/2 oldalak láthatóak!

PayPal

PayPal ButtonPayPal Button

A digitális útikalauzt a PayPal-hez csatolt email címeden fogod megkapni!

Átutalás

Köszönöm! Nézze meg postaládáját!

Toledo digitális útikalauz tartalomjegyzék

Ajánló, Hangolódó, Bemelegítő

1. Toledo dióhéjban

2. Toledo történelme röviden

3. Utazás Madridból Toledóba

Vonattal, busszal, privát transzfer, autóval, ingyenes és fizetős parkolók

4. Hasznos infók

Érkezés után, panoráma pont, turisztikai információ, csomagmegőrző, városkártya, telefonszámok

5. Látnivalók – ismertető, belépők és nyitvatartás

Templomok, zsinagógák és mecsetek, Tematikus múzeumok, Városkapuk és hidak, Szobrok

6. Greco nyomában

7. Inkvizíció

8. Toledói acélkardok és pengék

9. Damaszkozás

10. Toledo ünnepe

11. Gasztrofalatok: marcipán és helyi ételek

12. Gyerek program

+1 Térkép útvonallal

Toledo térkép

Miután megnyitod, kék vonallal az ajánlott útvonalakat, különböző ikonokkal pedig a látnivalókat, a múzeumokat, a hasznos infókat, és az ajánlott éttermeket látod megjelölve. A csoportosítás és a jelölés sorrendje a digitális útikalauz tartalma szerint halad. A színes ikonok pedig segítik a gyorsabb keresést.

toledo-utasellátó-térkép-részlet.jpg

A térképen jelölve van egy mindenki által könnyen teljesíthető útvonal, majd egy másik „rétegben” a kibővített séta útvonala. Toledóban járva ne felejtsd el bekapcsolni a telefonodon a helyinformációt, így a térképen láthatod a saját pozíciódat is.

Ha nem szeretnél mindent egyszerre látni, akkor a bal oldali sávban kiválaszthatod azokat a „rétegeket” amiket szeretnél megjeleníteni. Egyszerűen ki / bepipálod amire szükséged van.

bottom of page