top of page

FLAMENCO EST
Madrid és Sevilla

Városlátogató sétáim során rendszerint érintjük a Flamenco művészetét. Maga a flamenco gyakorlatilag egy gyűjtőfogalom, a spanyol zene és tánc legismertebb formája. Három fontos elemből áll: ének, gitárjáték és tánc, mégpedig ebben a sorrendben. Noha a flamenco Andalúziából származik - ezt az életérzést is fejezi ki - de nemcsak ebben a régióban érdemes a flamencóval ismerkedni. Madridban szintén nagyon színvonalas előadásokat láthatunk, hisz a főváros tablaóinak deszkájára akárki nem léphet fel. Mielőtt azonban elmegyünk egy flamenco estre, érdemes tájékozódni a flamenco eredetéről, történetéről, összetettségéről, lelkéről és tudni azt mire figyeljünk, hogy a művészek kifejezőereje minket is magával ragadjon.

Madridban és Sevillában is számos lehetőség adódik, ezek közül mindig megpróbálom a legjobbakat ajánlani. Bármelyik Tablaóról szívesen küldök további, részletesebb információt (előadások kezdete, árak, vacsoralehetőségek, hasznos tanácsok). Igény szerint pedig segítek a foglalásban, hogy garantáltan a legjobb helyről élvezzétek a flamenco estet.

Flamenco est foglalás MADRID

TORRES BERMEJAS

Madrid egyik leghangulatosabb Tablaója, ahol autentikus, szinte családias környezetben várják a vendégeket. A granadai Alhambrát megidézve, mór motívumokkal, csempékkel, és fa kazettás menyezettel díszített termek. Központban, Gran Víáról nyíló egyik kicsi utcában található. 

Ár: 35 € / fő - Üdvözlő itallal 

50 € / fő - Vacsorával (vegetáriánus menü is)

NEM kell előre fizetni!

TEATRO FLAMENCO MADRID

Spanyolország első Flamenco Színháza, ahol ennek ellenére egy Tablaóban érezhetjük magunkat. A "klasszikus" estek mellett, színre vitt flamenco előadásokat is láthatunk, illetve koncertsorozatuk is rendkívül színvonalas. Ezért ajánlom azoknak is, akik nem először kíváncsiak a flamenco művészetre!

Ár: 27 € / fő - Hely érkezési sorrendbe 

35 € / fő - Üdvözlő itallal

NEM kell előre fizetni!

Flamenco Est Madridban.jpg

CORRAL DE LA MORERÍA

TOP! Titka, hogy a hely szíve és üzemeltetője a flameco egyik "nagykövete", aki maga is művész, az ország neves koreográfusa. Óriási hangsúlyt fektet előadói kiválasztására, akik sorra nyerik a szakmai díjakat, a Tablaót pedig nem egyszer választották a világ legjobbjának. A nézők közt olyan nevek fordultak meg, mint H.Ford, H.Grant, J.Aniston, N.Kidman, stb. Ha mindez nem lenne elég, konyhája Michelin csillagos. Ár: 50 € (vegán, és gluténmentes menü is)

TABLAO FLAMENCO 1911

Madrid legelső Tablaoja Villa Rosa néven nyitotta meg kapuit. Rendkívül patinás környezet, az első perctől kezdve érezni, hogy itt valami különleges élménybe lesz részünk. Azonban figyelj helyfoglaláskor, hogy a lehető legjobb helyről élvezhesd az előadást.

Ár: 39 - 49 € / fő - Üdvözlő itallal 

16 - 30 € / fő + Tapas menü

Foglaló: 15 € / fő

Flamenco est foglalás SEVILLA

Flamenco Est - El Arenal - Sevilla

EL ARENAL

Híres trianai flamenco táncos, Curro Vélez nyitotta ezt az eldugott kis Tablaot, ami ma már Sevilla egyik legjobbja. Curro különleges lénye még ma is érződik falai között, ami a város régi hangulatát idézi vissza.  Érdemes előre helyet foglalni, és ha tapsozni vagy vacsorázni is szeretnénk, a megadott időpont előtt érdemes legalább negyed órával hamarabb érkezni.

Árak: 40 € - Üdvözlő itallal (vacsorával: 62 - 75 €) 

Előre kell fizetni foglaláskor!

LA CASA DE FLAMENCO

Ez a Santa Cruz negyed szívében található Tablao a szűkebb költségvetésű utazóknak is színvonalas előadást biztosít, egy rendkívül hangulatos helyszínen. Érdemes előre tájékozódni a nyitvatartásról, és szezonban legalább egy nappal előre helyet foglalni. Fogyasztani itt nem lehet, de a műsor után a régi zsidónegyed rengeteg, jobbnál jobb tapas bárt lehet felfedezni.

Ár: 22 €

Flamenco Est Sevilla La Casa del Flamenco.jfif
bottom of page