top of page

KIRÁLYOK ÚTJA

EL CAMINITO DEL REY - MÁLAGA

Úti cél Málaga?

Szeretnéd különlegessé tenni nyaralásod? Szeretsz túrázni? Imádod a természetet? Nem remeg a lábad a magasságban sem? Akkor ezt a programot direkt Neked találták ki!

Királyok Útja, igazi kalandok Andalúziában!

Andalúziai csillagtúra belépővel! Feledhetetlen túra garantált élmény Andalúzia legszebb sziklaszorosában, 100 méterrel a folyó felett! El Caminito del Rey, azaz a Királyok útja -Málaga 60km- az aktív utazók kedvenc helyszíne.

Figyelem! Korlátozott számban látogatható!

MIÉRT KÜLÖNLEGES?

Amennyiben az aktív utazás - kikapcsolódás szerelmese vagy, és Andalúziában tervezed a következő feltöltődését, akkor számodra kihagyhatatlan e helyi természeti csoda felkeresése. Az egész napos izgalmas Caminito del Rey túra, azaz A Királyok Útja Malaga, az igazi andalúziai kalandtúra megtestesítője.

Az andalúziai csillagtúra helyszíne, a rendkívül látványos Garganta de Chorro sziklaszoros, Málagától északnyugatra, mintegy 60 kilométerre található. A Guadalhorce folyó völgyét olykor akár 300 méter magas mészkőfal veszi körbe, és falai közt néha csak 10 méter a távolság. Ennek a sziklafalnak az oldalán sétálhatsz végig, mintegy 100 méterrel a folyó felett. Eredetileg ennek az útnak (camino) a kiépítésére 1901-ben azért volt szükség, hogy az itt lévő vízi erőmű dolgozói munkába tudjanak járni, illetve hogy a karbantartáshoz szükséges anyagokat mindkét oldalról könnyebben ide tudják juttatni. Az utat XIII. Alfonso avatta fel, fényképek bizonyítják, hogy a spanyol király a szurdok felett ívelő keskeny átjárón (Desfiladero de los Gaitane) is keresztülsétált, így hát innentől kezdve a büszke helyiek a Királyok útjaként kezdték el emlegetni az akkori egész pallósétányt.

 

Ezt a régi deszkás utat mára teljesen felújították, mivel az elmúlt évtizedekben teljesen elhanyagolódott és lepusztult. A kiépített, modern és biztonságos út előtt, évtizedekig csak az igazi kalandtúrázók keresték fel, akik végig mertek ugrálni az igencsak hiányos részeken is. Ma már viszont Te is biztonságosan végigmehetsz természetesen egy védősisakkal a fejeden.

Mivel a Camino del Rey rendkívül népszerű, valamint biztonsági okokból, a napi belépők száma igencsak korlátozott. Ezért érdemes minél hamarabb gondoskodni az El caminito del Rey belépődről, amely sokszor már hónapokkal előtte elfogy, főleg a májustól - októberig tartó szezonban. Amennyiben szeretnéd otthonról, biztonságosan, előre beszerezni jegyed, vedd fel Velem a kapcsolatot, hiszen a Spanyolban Otthon utazási oldal partneri kapcsolatban áll a hivatalos jegyértékesítő irodával.

Királyok útja Belépő Ára Jegyvásárlás Málaga

ON LINE JEGY

Nézd meg az aktuális szabad időpontokat! Majd ne felejtsd el egyeztetni a vonatok menetrendjével, és plusz idővel számolni míg elérsz a Caminito bejáratához, jegyellenőrző pontjához!

Óvatosan az időpont választással, mert az utólag nem módosítható, és az betartandó!

Ne felejtsd el elolvasni a biztonsági szabályokat, és belépési feltételeket, amiket szintén betartatnak!

BELÉPŐ: 10 € / fő

bottom of page