top of page

MADRID-SEVILLA BELÉPŐK

JEGYVÁSÁRLÁS HIVATALOS OLDALAKON

ÉRDEMES ELŐRE MEGVENNI A BELÉPŐKET?

Minden esetben mikor biztosan tudod, hogy meg szeretnél nézni egy múzeumot, érdemes előre megvenni a jegyeket. Spanyolország bővelkedik látnivalókban, amit sokszor érdemes belülről is megnézni: pazar műemléki épületek, paloták, jobbnál jobb múzeumok, tematikus kiállítások és stadionok. Mind Madridba, mind Sevillába rengeteg látogató érkezik, ezért érdemes előre gondoskodni a belépőkről, hogy biztos ne maradj le semmiről! Egy valamire azonban mindig ügyelj: jegyeket, belépőket csakis a hivatalos oldalakon vásárold meg! Ellenkező esetben, előfordulhat, hogy ugyanúgy be kell állnod a sorba, ahol ugye nem szeretnéd az időd tölteni, miközben megannyi látnivaló vár Rád?

Image by Alexander Awerin

PALACIO REAL

Európa legszebb, és legnagyobb Királyi Palotája a madridi, amelyet egy korábbi mór vár helyére építettek. A rejtélyes tűzvész után az építkezést 1736-ban kezdték meg, és mindössze 26 év kellett befejezéséhez. A spanyol királyi család nem itt él, ma már csak múzeumként, üzemel azonban fontosabb királyi eseményeket, és díszfogadásokat továbbra is rendeznek, ezért feltétlen nézd meg, hogy látogatásod napján, épp zárva lesz-e!

PRADO

Európa legszebb, és legnagyobb Királyi Palotája a madridi, amelyet egy korábbi mór vár helyére építettek. A rejtélyes tűzvész után az építkezést 1736-ban kezdték meg, és mindössze 26 év kellett befejezéséhez. A spanyol királyi család nem itt él, ma már csak múzeumként, üzemel azonban fontosabb királyi eseményeket, és díszfogadásokat továbbra is rendeznek, ezért feltétlen nézd meg, hogy látogatásod napján, épp zárva lesz-e!

Prado Belépő Árak Jegyvásárlás
Madrid-bernabeu-stadion-tour-beképő-jegyvásárlás

BERNABEÚ STADION TOUR

Focirajongóknak kötelező program, a többieknek pedig szívből ajánlott! Trófeaterem, játékmező, kispad, öltöző, sajtószoba, elnöki páholy, busz stb... Meccsnapokon a látogatás útvonalát korlátozzák! Hala Madrid! 

FIGYELEM! Jelenleg a stadion átépítése miatt a korábbi múzeum, és maga a stadion is csak nagyon korlátozott részben látogatható! Figyelmesen olvassátok át a hivatalos oldalt jegyvásárlás előtt!

WANDA STADION TOUR

A Wanda stadion látogatásához választhatod a szabad körbejárást, a csoportkísérést, vagy akár a modern virtuális szemüveget is. Meccsnapokon pedig speciális Tourral várják a legnagyobb Colchoneros szurkolókat!

Madrid Atletico Wanda Tour Belépő
Sevilla Katedrális Belépő Árak Jegyvásárlás

KATEDRÁLIS SEVILLA

Európa harmadik legnagyobb temploma, és a Világ legnagyobb gótikus katedrálisa. Szintén ez a katedrális büszkélkedhet a világ legnagyobb retablójával, melyhez több, mint 2,5 tonna aranylemezt használtak fel. Helyén egykor a város mecsetje állott, melynek megmaradt  minaretje az ikonikus Giralda torony. Itt található nagy felfedező, Kolombusz Kristóf síremléke, valamint a róla elnevezett könyvtár, ahol több ezer iratot és kódexet őriznek. 

ÁLCAZAR SEVILLA

A sevillai Álcazar több évszázad bővítő, építő és szépítő munkájának lélegzetelállító végeredménye. A legjelentősebb átalakításokat a XIV. század második felében végezték, córdobai és granadai mór mesterekkel. Gyönyörű ízelítő az andalúziai mór építészeti hagyatékból (azoknak is, akik már jártak az Alhambra palotában!) Egykor a spanyol uralkodók kedvenc tartózkodási helye volt, és napjainkban is fenntartanak egy részleget a királyi családnak.

Sevilla Alcazar palota Belépő Árak Jegyvásárlás
Cordoba Nagymecset Mezquita Belépő, Árak, jegyvásárlás

NAGYMECSET CÓRDOBA

Andalúzia második legjelesebb arab kori műemléke, a katedrálissá lett egykori mór mecsetet 785-ben kezdték építeni, és csak két évszázad múltán fejeződött be. A Nagymecset az iszlám egykori ibériai hatalmát szimbolizálja. Az oszlopcsarnokban egyedülálló látványt nyújt, ahogy a márványból, jáspisból és gránitból készült 850 oszlop, kétszínű-csíkos boltíveket alkot. A mihráb kagyló alakú kupoláját egyetlen márványtömbből faragták.

ALHAMBRA GRANADA

Alhambra palotája a tér, a fény, a víz és mór stílusú díszfaragások legkifinomultabb ötvözetének mesterműve. Az álomszerű palota a muzulmán Granada művészi nagyságának egyetlen ránk maradt emléke, ami egy szakadékos, erdős domboldal tetején ül. Sokan nevezik a világ egyik nem hivatalos csodájának, de mindenképpen a mór művészet képzeletgazdagságának és légiességének kőbe vésett foglalata.

Granada Alhambra Palota Belépő Árak Jegyvásárlás
bottom of page