top of page
Toledo városlátogatás, idegenvezetés, utazás  - A három kultúra városa

Toledo városlátogatás

A HÁROM KULTÚRA FŐVÁROSA

Toledo vonattal mindössze 30 perc alatt elérhető Madridból, ezért a volt spanyol főváros meglátogatása ideális program egy több napos utazás alatt! De nem csak könnyű megközelíthetősége miatt érdemes a várost felkeresni, hiszen Spanyolország egyik legszebb városában több, mint 100 műemlék található. Toledo látnivalók hadával vár minket, amik egy egész napos sétára sarkallnak! A középkorból fennmaradt keresztény, muzulmán, és zsidó kultúrák emlékeinek kavalkádja vár itt minket. Miközben a szűk utcákon, kis tereket átszelve, és az idők próbáját kiálló kőfalak közt sétálva úgy érezhetjük, mintha a lovagkor kellős közepébe csöppentünk volna bele. A történelmi népvándorlások, és hódítások sosem kerülték el az ország e központi részét, évtizedeken keresztül hol választóvonal volt Európa és a hódító arabok közt, hol épp, mint egy összekötőkapocs szerepelt a kultúrák közt.

Sétánk során útba ejtjük a város legfontosabb műemlékét, a toledói katedrálist (Catedral Primada de España) ami méltán a város büszkesége, hisz Európa egyik legszebb keresztény temploma, a spanyol egyház központja, érseki székhelye. Helyén a VII. században gót templom, majd 300 éven át egy mecset állt, amit aztán a keresztények lebontottak, köveit széthordták. 1226-ban kezdődött el a mai katedrális építése, amely kicsivel több, mint 250 évig tartott, ezért is fedezhetünk fel rajta több, például gótikus, mudéjar vagy barokk stílusjegyeket is. Innen a meredek, de hangulatos utcákon keresztül felsétálunk a város legmagasabb pontját uraló Alcázar óriási palotaépületéhez, amely ma az ország legjelentősebb Hadtörténeti múzeumának ad otthont. Mudéjar stílusjegyekért felkeressük az eredetileg zsinagógának épült El Tránsito templomot, de választhatjuk, a Santa María de la Blancat is, ami Európa legrégebbi, még ma is álló zsinagógája. Ha pedig a művészet vonz, akkor semmiképp nem hagyhatjuk ki a görög gyökerekkel rendelkező, Olaszországban tanult, de spanyol földön kiteljesedő El Greco mester egyik leghíresebb festményét az Orgaz Gróf temetését a San Tomé templomban. A több látnivaló is érdekel Toledóban, érdemes a turisztikai karkötőt választani!

De természetesen nem hiányozhat, hogy felderítsük Toledo régi városnegyedét, és hagyjuk magunkat egy kicsit "elveszni" ezeken a kacskaringós utcákon. Mindeközben közösen fedezzük fel a város azon apró részleteit, amiket ezek az ősi falak rejtegetnek előlünk. És végül, ami még nem hiányozhat egy toledói kirándulásból: látogatás a város legjobb damaszkoló műhelyébe, és a híres toledói marcipán megkóstolása.

A kirándulás során lehetőség van egy kilátópont felkeresésére is, ahonnan a festői panorámával bíró Toledóra elképesztő  kilátás nyílik.

Toledo idegenvezetés

Ismerd meg Velem Toledo titkait, és fedezd fel a 3 kultúra tökéletes összefonódását, a marcipánkészítés, és a damaszkolás művészetét. Mindeközben lásd meg, hogy mit rejtenek a középkori falak, amelyek számos látogató előtt rejtett marad!

Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

Toledo-idegenvezető-Kása-Heni_edited_edited.jpg

Miért lesz más Toledo, ha Velem tartasz?

Mert többek között megtudhatod:

Miért van teli apró csempékkel a régi zsidó negyed? Miért gyújtotta fel a San Martín hidat az építész felesége? Miért vannak régi bilincsek a San Juan de los Reyes kolostor oldalán? Hol készítették ezeket a városi legenda szerint? Miért vájtak mélyedést az épületek falain? Mit jelentettek az  utcasarkokon álló épületeken látható kőgömbök? Milyen legenda fűződik El Greco, "Orgaz Gróf temetése" festményéhez? Miért csak egy óramutató van a katedrálison található órán? Miért csak kétszer szólalt meg a katedrális harangja? Hol található a világ legkisebb ablaka? Hol és miért szúrták meg ujjukat a lányok, a híres toledoi pengével? Mit jelentenek az épületek külső falán látható fakeresztek, és milyen legenda fűződik hozzájuk? Hol kapható a legfinomabb marcipán?

VÉLEMÉNYEK

TALÁLKOZZUNK TOLEDÓBAN, ÉS FEDEZZÜK FEL EGYÜTT!

ÁRAK

ÉRVÉNYES: 2024.07.15.

Privát, egész napos program, 7 óra

140 € / 2 fő 

+20 € / +1 felnőtt

+10 € / gyerek (6-14 év)

Privát, Madrid + Toledo, 9,5 óra

210 € / 2 fő

+30 € / +1 felnőtt

* A vonatjegyeket (22,2 € oda-vissza) az árak nem tartalmazzák! Utazás együtt Madridból!

** Az árak belépők díját nem tartalmazzák.

*** Panoráma kilátó taxival: kb. +15 €

JELENTKEZÉS

ÚJDONSÁG!

TOLEDO - Digitális útikalauz

A Toledo Utasellátó egy digitális útikalauz, amely kifejezetten magyar utazóknak készült. Célja, hogy segítségével az egyéni utazók is könnyedén felfedezhessék Spanyolország legszebb városát. A tartalom összeállításában felhasználtam idegenvezetői tapasztalatom, mivel pontosan tudom, hogy egy magyar utazónak mire van szüksége. Az Utasellátó egy hiánypótló kalauz, hiszen magyarul alig található hasznos útmutató Toledóhoz. Az útikalauz napra kész tartalommal, lényegre törő leírásokkal, praktikus utazási tippekkel és információkkal igazít el a rengeteg toledói látnivaló között. A mobil telefonon is követhető térkép segítségével pedig két ajánlott útvonal közül is van lehetőség választani, hogy tényleg ne maradjon ki semmi!

Toledo Utasellátó, a digitális útikalauz

PROGRAMOK

KIZÁRÓLAG PRIVÁT TRANSZFER ESETÉN!

Toledo-kirándulás-panoráma-Cerro-de-los-Ángeles.jpg

Mesés Panorámák

Consuegra kirándulás Toledóból

Consuegra

Borkostoló Toledóban

Gasztrotúrák

TOLEDO EGY KATTINTÁSNYIRA!

bottom of page