top of page

Madrid városlátogatás

TÖBB, MINT SPANYOLORSZÁG FŐVÁROSA!

Madrid, ma Európa 3. legnagyobb városa, azonban egészen 1560-ig amíg II. Fülöp fővárosi rangra nem emelte, mindössze egy kis mezőváros volt alig tizenkétezer lakossal. A király célja, egy olyan város felépítése volt, amely méltó lesz rangjához, szépségében pedig vetekszik majd az öreg kontinens többi fővárosával.

A grandiózus terv megvalósításához pedig emberi kezek kellettek. Az új fővárosba az ország minden pontjáról érkeztek nemesek, kereskedők és munkások, akik az elhagyott régiójuk kultúráit is magukkal hozták. A letelepedők külön barriókat (városnegyedek) alapítottak, amelyek arculatát saját, jellegzetes szokásaiknak megfelelően alakították ki, miközben egy gazdag és fenséges várost is felhúztak. Ma is jól elkülöníthető barriókban szinte különálló élet folyik, Madrid gyakorlatilag olyan, mintha több különböző kisvárost raktak volna össze egy hatalmassá. Ezért a fővárosi pompa mellett, ugyanúgy megtalálható a kisvárosi hangulat is, amitől annyira szerethető lesz ez a pezsgő nagyváros. Nehéz lenne Madrid összes látnivalóját röviden összefoglalni, de ebben a városban garantáltan senki sem fog unatkozni. A rengeteg palota, templom, szökőkút, sétány, tér és zöld parkok mellett, érdekes múzeumok, nagyvárosi sugárutak és kicsi hangulatos utcák szippantják be itt könnyen az embert.

II. Fülöp előtt álomként lebegő Madrid ma már valóság. Sétánk során nyomon követjük a főváros fejlődését, és utunk végén tökéletesen kirajzolódik majd, hogy alakult Madrid városképe az elmúlt évszázadok alatt. 

Madrid idegenvezetés

Gyere, és ismerd meg Madrid igazi arcát, és lásd meg azokat az "apró" dolgokat, amelyek Madridot igazán egyedivé teszik!

Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

Madrid-idegenvezető-Kása-Heni_edited.jpg

Miért lesz más Madrid, ha Velem tartasz?

Mert többek között megtudhatod:

Miért "macskák" a madridiak? Mi hiányzik a királyi palotáról? Miért hívják a Plaza Mayor-t madártemetőnek? Hol található a világ legöregebb vendéglője? Hol tartottak bikaviadalokat az aréna felépülése előtt? Szilveszterkor miért néz egy madridi órát az egész ország? Miért a tintahalas szendvics a legtipikusabb étel, ha a fővárosnak nincs is tengerpartja? Miről mesélnek a festett utcanévcsempék? Miért felbecsülhetetlen értékű a Metropolis épület kupolája? Miért festették feketére több épület sárgarézszobrait? Mi nem stimmel a régi Alcalá városkapun? Miért a Cibeles kútnál ünnepel a Real Madrid csapata és szurkolói? Miként védelmezik a Nemzeti Bank aranykészleteit? Hol volt a kedvenc randihely a múlt században, és miért? Hol kávézzunk, ha a legszebb kilátásban is gyönyörködni szeretnénk? No, és hol lehet a legjobbakat enni? 

VÉLEMÉNYEK

TALÁLKOZZUNK MADRIDBAN, ÉS FEDEZZÜK FEL EGYÜTT!

Jelentkezz városnéző túrámra!

Szeretnéd különlegessé tenni madridi városlátogatásod? Tervezz és szervezz egy helyi magyar idegenvezető segítségével, hogy ne maradjon ki egy madridi látnivaló és érdekesség sem!

Melyik típusú városlátogató programra jelentkezz?

 

GYŰJTŐCSOPORT: ha szívesen tartasz más utazókkal, és szeretnél egy jó hangulatú városlátogató sétán részt venni, miközben másokkal is megismerkedhetsz!

PRIVÁT CSOPORT: ha szeretnéd, hogy a városlátogató program csak Nektek szóljon, a Ti ritmusotokra, és érdeklődési körötökre legyen szabva!

FOGLALJ SZÁLLÁST OLDALOMON KERESZTÜL ÉS KAPJ -10 EURO KEDVEZMÉNYT MADRIDI PRIVÁT VÁROSLÁTOGATÓ TÚRA ÖSSZÁRÁBÓL!

ÁRAK

Gyűjtőcsoport, 3,5 óra 

25 € / fő

Privát, fél napos városlátogatás

4 óra

2 fő

3-5 fő

6-9 fő

10+ fő

80 €

30 € / fő

25 € / fő

200 €

Privát, egész napos program, 7 óra

2 fő

3+ fő

140 €

+20 € / fő

* Gyerekeknek 14 éves korig, 15 € 

** Az árak belépők díját nem tartalmazzák.

Jelentkezés

Csoport:

Üzeneted sikeresen elküldted!

Kirándulások Madridból magyar idegenvezetéssel

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK, HELYI TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL VAGY PRIVÁT TRANSZFERRAL

30 perc vonattal

segovia kirándulás madridból-római-vízvezeték.jpg

1 óra autóbusszal

madrid programok escorial-palota.jpg

El Escorial

50 perc autóbusszal

Foglald le utazás előtt!

INDÍTSD SZÁLLÁSFOGLALÁSOD OLDALOMON KERESZTÜL ÉS KAPJ -10 EURO KEDVEZMÉNYT MADRIDI PRIVÁT VÁROSLÁTOGATÓ TÚRA ÖSSZÁRÁBÓL!

Foglalj szállást oldalamon keresztül a legjobb áron, akár magyar nyelvű házigazdánál. Vélemények madridi szállásokról más magyar utazóktól! 

Gyorsaság, biztonság, kényelem! 5 fő-ig, 35 €, magyar nyelvű sofőrrel, kapacitás szerint! 6+ főnél csoportkísérés is kérhető.

Foglalj még otthonról jegyet Madrid legjobb flamenco tablao-k estjére, akár vacsorával egybekötve. Add ajándékba megeleptésként.

Madrid Bernabeu stadion túra belépő
Madridi buszos városnézés
Madrid flamenco show est emociones

MADRID EGY KATTINTÁSNYIRA!

bottom of page