top of page
madrid-városlátogatás-idegenvezetés-spanyolban-otthon.jpg

Madridi séták

TÖBB, MINT SPANYOLORSZÁG FŐVÁROSA!

Madrid városlátogatás - idegenvezetés

Madrid, ma Európa 3. legnagyobb városa, azonban egészen 1560-ig amíg II. Fülöp fővárosi rangra nem emelte, mindössze egy kis mezőváros volt alig tizenkétezer lakossal. A király célja, egy olyan város felépítése volt, amely méltó lesz rangjához, szépségében pedig vetekszik majd az öreg kontinens többi fővárosával.

A grandiózus terv megvalósításához pedig emberi kezek kellettek. Az új fővárosba az ország minden pontjáról érkeztek nemesek, kereskedők és munkások, akik az elhagyott régiójuk kultúráit is magukkal hozták. A letelepedők külön barriókat (városnegyedek) alapítottak, amelyek arculatát saját, jellegzetes szokásaiknak megfelelően alakították ki, miközben egy gazdag és fenséges várost is felhúztak. Ma is jól elkülöníthető barriókban szinte különálló élet folyik, Madrid gyakorlatilag olyan, mintha több különböző kisvárost raktak volna össze egy hatalmassá. Ezért a fővárosi pompa mellett, ugyanúgy megtalálható a kisvárosi hangulat is, amitől annyira szerethető lesz ez a pezsgő nagyváros. Nehéz lenne Madrid összes látnivalóját röviden összefoglalni, de ebben a városban garantáltan senki sem fog unatkozni. A rengeteg palota, templom, szökőkút, sétány, tér és zöld parkok mellett, érdekes múzeumok, nagyvárosi sugárutak és kicsi hangulatos utcák szippantják be itt könnyen az embert.

II. Fülöp előtt álomként lebegő Madrid ma már valóság. Sétánk során nyomon követjük a főváros fejlődését, és utunk végén tökéletesen kirajzolódik majd, hogy alakult Madrid városképe az elmúlt évszázadok alatt. 

Beutazás Spanyolországba 2022

AKTUÁLIS BEUTAZÁSI FELTÉTELEK ÉS SZABÁLYOK

Úti cél Madrid?

Szeretnéd különlegessé tenni városlátogatásod? Tervezz és szervezz egy helyi baráttal, hogy ne maradjon ki egy madridi látnivaló és érdekesség sem! 

Madrid idegenvezető Kása Heni

Gyere, ismerd meg Madrid igazi arcát!

Lásd meg azokat az "apró" dolgokat, amelyek Madridot igazán egyedivé teszik! Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

Miért lesz más Madrid, ha velem tartasz?

TÖBBEK KÖZÖTT MEGTUDHATOD:

Miért "macskák" a madridiak? Mi hiányzik a királyi palotáról? Miért hívják a Plaza Mayor-t madártemetőnek? Hol található a világ legöregebb vendéglője? Milyen legenda fűződik a főváros legrégebbi hoteljához? Hol tartottak bikaviadalokat az aréna felépülése előtt? Mit is rejt valójában a Puerta de Sol kőbe vésett nullása? Szilveszterkor miért néz egy madridi órát az egész ország? Miért a tintahalas szendvics a legtipikusabb étel, ha a fővárosnak nincs is tengerpartja? Miről mesélnek a festett utcanévcsempék? Mi a kapcsolat a híres madridi Maci szobor, és a berlini fal közt? Hol készítik a legfinomabb teasüteményt, amihez sem kávézókban sem boltokban nem juthatunk hozzá? Miért felbecsülhetetlen értékű a Metropolis épület kupolája? Miért festették feketére több épület sárgarézszobrait? Mi nem stimmel a régi Alcalá városkapun? Miért a Cibeles kútnál ünnepel a Real Madrid csapata és szurkolói? Miként védelmezik a Nemzeti Bank aranykészleteit? Hol volt a kedvenc randihely a múlt században, és miért? Hol kávézzunk, ha a legszebb kilátásban is gyönyörködni szeretnénk? Mit jelent az egy bár, egy tapas? No, és hol lehet a legjobbakat enni? 

VÉLEMÉNYEK

TALÁLKOZZUNK MADRIDBAN, ÉS FEDEZZÜK FEL EGYÜTT!

ÁRAK

Privát, fél napos városlátogatás, 4 óra

2 fő

65 €

3-6 fő

25 € / fő

7+ fő

20 € / fő

Privát, egész napos városlátogatás, 7,5 óra

4 fő

160 € / fő

4+ fő

+20 € / fő

Gyűjtőcsoport, 3,5 óra 

25 € / fő

Tematikus túrák - kérj ajánlatot!

Az árak belépők díját nem tartalmazzák. Gyerekeknek 14 éves korig, 15 € / 10 € , 4 órás séta esetén.

JELENTKEZÉS

Reptéri transzfer

Te se hagyd ki!

Toledoi kirándulás Madridból

Madridi indulással

35 €-tól

flamenco-est-madrid-foglalás-spanyolban-otthon.jpg

Foglalj otthonról

25 €-tól

Gasztrotúra-Madrid-Spanyolban-Otthon.jpg

Gasztrotúra

Privát csoportoknak

érdeklődj!

Miben segíthetek még?

KÉRJ AJÁNLATOT KOMPROMISSZUM NÉLKÜL!

Madrid belépők jegyek

JEGYEK

Foglalj még otthonról jegyet Madrid és Sevilla legjobb flamenco tablao-k estjére, akár vacsorával egybekötve. Add ajándékba megeleptésként.

Madrid reptéri transzfer

TRANSZFER MADRIDBAN

Gyorsaság, biztonság, kényelem! 5 főig magyar nyelvű sofőr vár Rád! 6+ főnél csoportkísérés is kérhető.

SZÁLLÁS MADRIDBAN

Foglalj szállást oldalamon keresztül a legjobb áron, akár magyar nyelvű házigazdánál. Vélemények madridi szállásokról más magyar utazóktól! 

Szállás Madriban

Egynapos kirándulások Madridból

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL VAGY PRIVÁT TRANSZFER ESETÉN

bottom of page