.

  Madrid: több, mint Spanyolország fővárosa!


Gyere, és ismerd meg Madrid igazi arcát, miközben garantáltan olyan érdekességekről hallhatsz, amit mástól biztos nem! Tematikus vagy egyénre szabott városvezetés! 

Madrid, ma Európa 3. legnagyobb városa, azonban 1560-ig mindössze egy kis mezőváros volt alig 20000 lakossal, amíg II. Fülöp király egyszer csak fővárossá nem nevezte ki. Sokan úgy hiszik, hogy a választás azért esett erre a városra, mert itt van az ország közepe, és a tévhitet csak tovább erősíti a madridi főtéren (Puerta de Sol) lehelyezett kőlap egy nagy nullással, de ez a pont az innen kinduló spanyol utak 0. kilométerköve. Nagyot igazán senki sem téved, mert valójában innen 10 kilométerre fekvő Getafe város melletti Cerro de los Ángeles domb az ország földrajzi közepe, ahol egy emlékmű és egy kápolna is található.

Miután Madrid megkapta az ország fővárosi rangját, hatalmas léptekkel kezdett el épülni, és ehhez emberi kezek kellettek. Az új fővárosba az ország minden pontjáról érkeztek nemesek, kereskedők és munkások, akik az elhagyott régiójuk kultúráit is hozták magukkal. A letelepedők külön barriokat (városnegyedeket) alapítottak, amelyek arculatát saját jellegzetes szokásaiknak megfelelően alakították ki, miközben egy gazdag és grandiózus várost is felhúztak. (Blog: Miért lett Madrid a főváros?) Ma is jól elkülöníthető városnegyedekben szinte különálló élet folyik, gyakorlatilag Madrid olyan mintha több különböző kisvárost raktak volna össze egy naggyá. A fővárosi pompa mellett, ugyanúgy megtalálható a kisvárosi hangulat is, amitől annyira szerethető lesz ez a pezsgő nagyváros. Nehéz lenne Madrid összes látnivalóját röviden összefoglalni, de ebben a városban garantáltan senki sem fog unatkozni. A rengeteg palota, templom, szökőkút, sétány, tér és parkok mellett érdekes múzeumok, nagyvárosi sugárutak és kicsi hangulatos utcák szippantják be itt könnyen az embert. 

Találkozzunk Madridban, és fedezzük fel együtt!

Árak

Tematikus városi séta - fél nap (4 óra)

1-4 fő

65 €

Tematikus városi séta - fél nap (4 óra)

8 fő-ig

100 €

Tematikus városi séta - egész nap (8 óra)

1-4 fő

100 €

Tematikus városi séta - egész nap (8 óra)

8 fő-ig

160 €

Egyénre szabott séták

20 fő-ig

kérj árajánlatot!

Reptéri transzfer


kérj árajánlatot!


Jelentkezés / Ajánlatkérés

Madrid egy kattintásnyira!