Madrid

Több, mint Spanyolország fővárosa!

Madrid városlátogatás - idegenvezetés - látnivalók

Madrid, ma Európa 3. legnagyobb városa, azonban egészen 1560-ig amíg II. Fülöp fővárosi rangra nem emelte, mindössze egy kis mezőváros volt alig tizenkétezer lakossal. A király célja, egy olyan város felépítése volt, amely méltó lesz rangjához, szépségében pedig vetekszik majd az öreg kontinens többi fővárosával. A grandiózus terv megvalósításához pedig emberi kezek kellettek. Az új fővárosba az ország minden pontjáról érkeztek nemesek, kereskedők és munkások, akik az elhagyott régiójuk kulturáit is magukkal hozták. A letelepedők külön barriokat (városnegyedek) alapítottak, amelyek arculatát saját, jellegzetes szokásaiknak megfelelően alakították ki, miközben egy gazdag és fenséges várost is felhúztak. Ma is jól elkülöníthető barriokban szinte különálló élet folyik, Madrid gyakorlatilag olyan, mintha több különböző kisvárost raktak volna össze egy hatalmassá. Ezért a fővárosi pompa mellett, ugyanúgy megtalálható a kisvárosi hangulat is, amitől annyira szerethető lesz ez a pezsgő nagyváros. Nehéz lenne Madrid összes látnivalóját röviden összefoglalni, de ebben a városban garantáltan senki sem fog unatkozni. A rengeteg palota, templom, szökőkút, sétány, tér és zöld parkok mellett, érdekes múzeumok, nagyvárosi sugárutak és kicsi hangulatos utcák szippantják be itt könnyen az embert.

II. Fülöp előtt álomként lebegő Madrid ma már valóság. Sétánk során nyomon követjük a főváros fejlődését, és utunk végén tökéletesen kirajzolódik majd, hogy alakult Madrid városképe az elmúlt évszázadok alatt. 

Aktuális információ a jelenleg hatályba lévő beutazási feltételekről

Gyere, és ismerd meg Madrid igazi arcát 

Lásd meg azokat az "apró" dolgokat, amelyek Madridot igazán egyedivé teszik! Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

S mitől lesz más Madrid, ha velem tartasz?

Mert többek közt megtudhatod: 

Miért "macskák" a madridiak? Mi hiányzik a királyi palotáról? Miért hívják a Plaza Mayor-t madártemetőnek? Hol található a világ legöregebb vendéglője? Milyen legenda fűződik a főváros legrégebbi hoteljához? Hol tartottak bikaviadalokat az aréna felépülése előtt? Mit is rejt valójában a Puerta de Sol kőbe vésett nullása? Szilveszterkor miért néz egy madridi órát az egész ország? Miért a tintahalas szendvics a legtipikusabb étel, ha a fővárosnak nincs is tengerpartja? Miről mesélnek a festett utcanévcsempék? Mi a kapcsolat a híres madridi Maci szobor, és a berlini fal közt? Hol készítik a legfinomabb teasüteményt, amihez sem kávézókban sem boltokban nem juthatunk hozzá? Miért felbecsülhetetlen értékű a Metropolis épület kupolája? Miért festették feketére több épület sárgarézszobrait? Mi nem stimmel a régi Alcalá városkapun? Miért a Cibeles kútnál ünnepel a Real Madrid csapata és szurkolói?Miként védelmezik a Nemzeti Bank aranykészleteit? Hol volt a kedvenc randihely a múlt században, és miért? Hol kávézzunk, ha a legszebb kilátásban is gyönyörködni szeretnénk? Mit jelent az egy bár, egy tapas? No, és hol lehet a legjobbakat enni? 

Booking.com

Találkozzunk Madridban, és fedezzük fel együtt

Jelentkezz gyűjtőcsoportba, vagy kérj privát városlátogató sétát

Árak

GYŰJTŐCSOPORT - 3,5 óra

(érdeklődj az induló csoportokról)

25 € / felnőtt

15 € / gyermek (14 évig)

Madridi séták pároknak / 2 fő / Privát

4 óra, ár összesen

65 €

Madridi séták barátoknak, 3-4 fő Privát

4 óra, ár összesen

85 - 100 €

Kiscsoportos városnézés, 5+ fő Privát

4 órás városi séta (zárt csoport)

140 €

Madrid egész nap, 4 főig, 4+ fő

7 óra

140 - 180 €

Gasztrotúra

Fald fel Madridot egy nap alatt

kérj ajánlatot

Jelentkezés

Kedvelt programok

Úti cél Madrid? Szeretnéd különlegessé tenni városlátogatásod? Tervezz, és szervezz egy helyi baráttal, hogy ne maradjon ki egy madridi látnivaló, és érdekesség sem.  

Miben segíthetek még?

FOCIJEGYEK
BELÉPŐK
MADRID GYEREKKEL
AJÁNDÉKUTALVÁNY

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Madridi lábnyomok