top of page
Sevilla városlátogatás, idegenvezetés, utazás  - Katedrális látkép

Sevilla városlátogatás

ANDALÚZIA NARANCSILLATÚ FŐVÁROSA

Sétánkat Sevilla szívében, a város régi zsidónegyedében kezdjük. Santa Cruz fehér falú házakban, szűk sikátorokban és csendes kertekben (patio) gazdag negyed a város legszebb része. Itt találjuk a legfontosabb látnivalókat is, amelyek 1987-től a UNESCO Világörökség részei. A gótikus katedrális, és az égbe nyúló tornya a La Giralda; az I. Péter és V. Károly királyok lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint Amerika felfedezéséről és meghódításáról szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias.

"Olyan nagy templomot építsünk, hogy az utókor bolondnak tartson minket." - mondták 1401-ben építői, és kevesebb, mint száz év alatt felépítették a világ legnagyobb gótikus katedrálisát. Harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. A sevillai katedrálisban található a híres felfedező sírja, aki innen indult el második hajóútjára. Később, a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot.

Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A palota már az első pillanatban zavarba ejti a látogatókat, hisz a mudéjar építészeti stílus egyik legszebb alkotása nem az arabok uralma alatt épült (XIV. sz), hanem a kegyetlenségeiről is híres I. Péter keresztény király építtette, aki egy fenséges épületet álmodott, és valósított meg szerelmi fészek gyanánt kedvese számára. A granadai, és toledói mór építők mesteri munkájának köszönhető a mudéjar stílusjegyek tökéletes kivitelezése, és ezekben a keresztény szimbólumok -például vár, oroszlán- elrejtése. Az Alcázares meseszép kertjében, a virágillatú nyugalom bűvöletében, pálmafák, hűs szökőkutak, és színes csempés medencék közt tehetünk egy pihentető sétát.

folyópart mentén hatalmas barokk palotákat láthatunk, elsőként a Palacio de San Telmo pillantjuk meg, ami tengerhajózási akadémia volt. Szinte ennek szomszédságában az álomszép XIII. Alfonso hotel, és a Real Fabrica de Tabacos épületét látjuk, ami anno királyi dohánygyárként, ma pedig egyetemként üzemel. Ez Spanyolország második legnagyobb épülete, ahol a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát készítették. Innen átsétálunk a 40 hektáros María Luisa parkba, amely nem csak nagyságában, hanem szépségében is kiemelkedő Európa parkjai közül. Itt találjuk Sevilla legemblematikusabb terét is, a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum.

A Guadalquivir túlsó partján található a Triana negyed egykor a város cigány negyede volt. Mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert, és kedvelt Flamenco itt született-e meg, vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres az egykor gazdag csempe manufaktúráiról, és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról.

Sevilla idegenvezetés

Sevillában napokat lehet eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal és pálmafákkal. Az ezernyi sevillai látnivaló közt, lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, nyitott kovácsoltvas kapuk, narancs- és citromfák kísérik.

Csukd be az útikönyved, és engedd, hogy meséljek...

Sevilla idegenvezetés

Miért lesz más Sevilla, ha Velem tartasz?

Mert többek között megtudhatod:

Miért vették körbe lánccal a sevillai katedrálist? Mért akarták építői, hogy a világ őrültnek tartsa őket?  Valóban itt található-e Kolumbusz hamvai? Hol találkozott a nagy felfedező a Keresztény Királyokkal, és miről esett szó? Mennyi időre lenne szükséged, hogy elolvasd Amerikai felfedezéséről készült iratokat? Hol volt a világ legelső hajós akadémiája? Milyen jelentős kiváltságai voltak egykor a városnak? Hol van a csókok utcája? Miért van Élet és Halál utcája az Alcázar palotája mellett? Milyen legendák élnek máig a Santa Cruz negyedben? Miért vannak malomkövek a házak oldalán? Mért nevezik Sevillát az opera városának? Mit jelképez a Plaza de Espana épületének félköríves alakja? Miről kapta nevét az Aranytorony? Bikaviadalokról, feketén-fehéren! Mi kell tudni a Semana Santáról, és a körmenetekről? Miért díszítenek mindent csempével? Hol van a legjobb vásárcsarnok? Miként született a flamenco művészete? No és, mi az a tapas pontosan?

VÉLEMÉNYEK

TALÁLKOZZUNK SEVILLÁBAN, ÉS FEDEZZÜK FEL EGYÜTT!

ÁRAK

Privát, városnéző túra - 6 óra

4 fő-ig

220 €

5-8 fő

+25 € / fő

8+ fő

kérj ajánlatot

* 8 főig minimum 2 nap foglalás szükséges. Két nap Sevillában, vagy második napra Córdoba választható.

** Az árak a belépőket nem tartalmazzák.

*** Gyűjtőcsoport összesen minimum 6 fő jelentkezése esetén indulhat.

Jelentkezés

sevilla-flamenco-est-jegyfoglalás

Flamenco Előadás

sevilla belépő katedrális alcázar

Belépők és Jegyek

Kiránduló programok Sevillából

CSILLAGTÚRÁK TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

jerez-de-la-frontera-kirandulas-sevillabol

Jerez de la Frontera

Sherry üzem, kóstoló

Cádiz csillagtúra kirándulás

Cádiz

Óceán partján

CSILLAGTÚRÁK PRIVÁT TRANSZFERREL

Bikafarm-latogatas-sevilla

Bikafarm látogatás

TORO BRAVO

sonka-program-sevillából

Sonkák világa

JABUGO

Olivaolaj kóstoló

Folyékony arany

MINDENT AZ OLÍVÁRÓL

bottom of page