top of page
  • Szerző képeKása Heni

Sétálj virtuálisan Spanyolország látnivalóiban

Nincs időd Spanyolországba utazni? Vagy szeretnéd újra felidézni utazásod emlékeit? Gyere, és sétálj virtuálisan Spanyolország legszebb látnivalóiban!


1. Sagrada Familia, Barcelona

A katedrális egy román templom, és egy mór mecset helyére épült. A II. Jakab uralkodása alatt kezdődött munkát (1298) csak a XIX. század végén, a homlokzat elkészítésével fejezték be. A hatalmas gótikus épületben egy román kápolnát, és egy csodálatos kerengőt láthatunk.


Sétálj virtuálisan a Sagrada Familiában!

Barcelona Sagrada familia belülről

2. La Alhambra, Granada

A letűnt mór világ legjobb állapotban lévő vára Spanyolország egyik legnépszerűbb látványossága. Alhambra palotája a tér, a fény, a víz és mór stílusú díszfaragások legkifinomultabb ötvözetének mesterműve. Az árkádok, mint kőből készített gobelinek, a falakon díszes motívumok szinte életre kelnek. Az idelátogatók úgy érezhetik, mintha egy hatalmas nagy ékszeres ládát nyitnának ki.


Virtuális tour Andalúzia legcsodálatosabb emlékművében, az Alhambra palotában.

Granadai Alhambra palota oroszlános udvara

3. Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valenciai Futurisztikus város

Valencia legmegkapóbb modern része, a Művészetek és Tudományok Városának futurisztikus épületegyüttese a városközpont és a kikötő között, egy tó körül épült, nagyrészt a valenciai származású Calatrava tervei szerint. A komplexumban helyet kapott egy tudományos központ, IMAX mozi, és egy planetárium is, valamint Európa legnagyobb oceanográfiai parkja.


Nézz szét itt is virtuálisan!

Valencia futurisztikus, Művészetek és Tudományok városa

4. La Giralda, Sevilla

A sevillai katedrális harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. Az eredetileg minaretnek épült torony tetején lévő bronzgömböket, a XIV. században keresztény szimbólumokra cserélték ki. A harangtornyon ma látható széljelző, vagyis a La Giralda, a Hitet ábrázolja.


Virtuális séta a sevillai katedrális tornyában!


VAGY Sétálj Velem, és fedezd fel személyesen is Sevillát!

Sevillai katedrális tornya, látkép a La Giralda toronyra

5. Catedral, Burgos Katedrális

Spanyolország harmadik legnagyobb katedrálisát 1221-ben alapították. A három évszázadon keresztül zajló építkezésekben Európa legnagyobb mesterei vettek részt, és először a hajó és a kerengő készült el. A szinte teljesen gótikus templomon francia, német, és németalföldi hatásokat láthatunk.


Virtuális tour a burgosi Katedrálisban.

Burgosi katedráls belülről

6. Mezquita, Córdoba Nagymecset

A katedrálissá lett egykori mór mecset,a Mezquita, vagyis a Nagymecset, az iszlám ibériai hatalmát szimbolizálta. Az eredeti építése 785-ben kezdődött, s csak két évszázad múltán fejeződött be, így az évszázadok alatt továbbfejlődő mecset több stílusjegyet is magára vett, amelynek az oszlopcsarnoka egyedülálló látványt nyújt. A XVI. században egy katedrális építettek a mecsethez, melynek egy részét később lerombolták.


Lépj be ide is, garantáltan ámulatba ejt!!


VAGY Tarts velem Córdobába, és fedezzük fel együtt Andalúzia legbájosabb városát!

Córdobai Nagymecset, a Mezquita oszlopcsarnoka belül

7. Aceuducto, Segovia római vízvezeték

Az I. század végén épült római vízvezetéket egészen a XIX. századig használták. Az ókori várost a rómaiak tették fontos katonai bázissá, viszont egyetlen más emlékművet sem találhatunk ma Segoviában. A vízvezeték 818 méter hosszú, az alsó boltívek magassága 28,5 méter. A kötőanyag nélküli vízvezeték tökéletes mérnöki munkáról tanúskodik.


Nézd meg virtuálisan most!


VAGY Egy napos kirándulás Madridból, amit Te sem hagyhatsz ki!

Segovia római vízvezeték távlatból

8. Catedral, Santiago