top of page

Sétálj virtuálisan Spanyolország látnivalóiban

Frissítve: 2023. szept. 15.

Nincs időd Spanyolországba utazni? Vagy szeretnéd újra felidézni utazásod emlékeit? Vagy még nem döntötted el hova szeretnél utazni? Gyere, és sétálj virtuálisan Spanyolország legszebb látnivalóiban! Ismerkedj meg virtuálisan azokkal a kihagyhatatlan látnivalókkal, amik évente több millióan keresnek fel, hogy élményekben gazdagon térjenek haza


Virtuális séták Spanyolország látnivalóiban


1. Sagrada Familia, Barcelona

A katedrális egy román templom, és egy mór mecset helyére épült. A II. Jakab uralkodása alatt kezdődött munkát (1298) csak a XIX. század végén, a homlokzat elkészítésével fejezték be. A hatalmas gótikus épületben egy román kápolnát, és egy csodálatos kerengőt láthatunk.


Barcelona Sagrada familia belülről

2. La Alhambra, Granada

A letűnt mór világ legjobb állapotban lévő vára Spanyolország egyik legnépszerűbb látványossága. Alhambra palotája a tér, a fény, a víz és mór stílusú díszfaragások legkifinomultabb ötvözetének mesterműve. Az árkádok, mint kőből készített gobelinek, a falakon díszes motívumok szinte életre kelnek. Az idelátogatók úgy érezhetik, mintha egy hatalmas nagy ékszeres ládát nyitnának ki.


Granadai Alhambra palota oroszlános udvara

3. Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valenciai Futurisztikus város

Valencia legmegkapóbb modern része, a Művészetek és Tudományok Városának futurisztikus épületegyüttese a városközpont és a kikötő között, egy tó körül épült, nagyrészt a valenciai származású Calatrava tervei szerint. A komplexumban helyet kapott egy tudományos központ, IMAX mozi, és egy planetárium is, valamint Európa legnagyobb oceanográfiai parkja.


Valencia futurisztikus, Művészetek és Tudományok városa

4. La Giralda, Sevilla

A sevillai katedrális harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. Az eredetileg minaretnek épült torony tetején lévő bronzgömböket, a XIV. században keresztény szimbólumokra cserélték ki. A harangtornyon ma látható széljelző, vagyis a La Giralda, a Hitet ábrázolja.Sevillai katedrális tornya, látkép a La Giralda toronyra

5. Catedral, Burgos Katedrális

Spanyolország harmadik legnagyobb katedrálisát 1221-ben alapították. A három évszázadon keresztül zajló építkezésekben Európa legnagyobb mesterei vettek részt, és először a hajó és a kerengő készült el. A szinte teljesen gótikus templomon francia, német, és németalföldi hatásokat láthatunk.


Burgosi katedráls belülről

6. Mezquita, Córdoba Nagymecset

A katedrálissá lett egykori mór mecset, a Mezquita, vagyis a Nagymecset, az iszlám ibériai hatalmát szimbolizálta. Az eredeti építése 785-ben kezdődött, s csak két évszázad múltán fejeződött be, így az évszázadok alatt tovább fejlődő mecset több stílusjegyet is magára vett, amelynek az oszlopcsarnoka egyedülálló látványt nyújt. A XVI. században egy katedrális építettek a mecsethez, melynek egy részét később lerombolták.Córdobai Nagymecset, a Mezquita oszlopcsarnoka belül

7. Acueducto, Segovia római vízvezeték

Az I. század végén épült római vízvezetéket egészen a XIX. századig használták. Az ókori várost a rómaiak tették fontos katonai bázissá, viszont egyetlen más emlékművet sem találhatunk ma Segoviában. A vízvezeték 818 méter hosszú, az alsó boltívek magassága 28,5 méter. A kötőanyag nélküli vízvezeték tökéletes mérnöki munkáról tanúskodik.Segovia római vízvezeték távlatból

8. Catedral, Santiago

A Szent Jakab emlékére emelt barokk katedrális a kereszténység egyik legnagyobb szentélyéhez méltó fenséges látványt nyújt. Ikertornyai magasan, 74 méter magasan emelkedik az ég felé. A híres, faragott Pórtico de Gloria (az apostolokat és prófétákat ábrázoló Gloria kapuja ami a XII. században készült), a keresztény művészet egyik csodás alkotása mögött ma is ugyanaz a fenséges belső tér várja az érkezőket, mint a középkorban.


Santiago de Compostela barokk katedrális belseje

9. Torre de Hércules, La Coruna

A Torre de Hércules Európa legrégibb működő világítótornya. A római építményt a XVIII. században újították fel, és még ma is világít. Belül 242 lépcső vezet fel a tetejéig, ahonnan elénk tárul a végeláthatatlan óceán.


Herkules tornya észak Spanyolországban

10. Teatro Real, Madrid

A spanyol főváros Királyi Palotájával szemben -vagy szinte az árnyékában- áll a Teatro Real, vagy Teatro de la Ópera épülete, melyet 1850-ben avatott fel II. Izabella születésnapja alkalmából. A Királyi Operaház viszontagságos múlttal rendelkezik.Madridi Opera nagyterme belülről

159 megtekintés

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése

BLOG SPANYOLORSZÁGRÓL

Spanyol kultúra, történelem, ünnepek, érdekességek és látnivalók, azoknak akiknek egy átlagos útikönyv nem elég. Hasznos információk, tippek spanyolországi nyaraláshoz, és utazáshoz.

RÓLAM

HOLA! Kása Heni vagyok, Spanyolország 18 éve az otthonom. Jelenleg Madridban, Sevillában és Andalúzia területén tartok városlátogató sétákat, szervezek túrákat, kirándulóprogramokat.

KÖVESD FACEBOOK OLDALAM

HÍVJ MEG EGY KÁVÉRA!

Tetszik a blog? Értékes tartalmat találtál? Szeretnél még többet megtudni Spanyolországról? Hívj meg egy kávéra, és máris pörgök a következő témára. Gracias!

PayPal ButtonPayPal Button

PayPal

SPANYOL NYELVTANULÁS

Netspanyol spanyol nyelvtanulás online.jpg

SZÁLLÁSKERESŐ

bottom of page