Sevilla

Az aranylón fehér és narancsillatú város 

Sevilla városlátogatás és idegenvezetés

Sétánkat Sevilla szívében, a város régi zsidónegyedében kezdjük. Santa Cruz fehér falú házakban, szűk sikátorokban és csendes kertekben (patio) gazdag negyed a város legszebb része. Itt találjuk a legfontosabb látnivalókat is, amelyek 1987-től a UNESCO Világörökség részei. A gótikus katedrális, és az égbe nyúló tornya a La Giralda; az I. Péter és V. Károly királyok lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint Amerika felfedezéséről és meghódításáról szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias.

"Olyan nagy templomot építsünk, hogy az utókor bolondnak tartson minket." - mondták 1401-ben építői, és kevesebb, mint száz év alatt felépítették a világ legnagyobb gótikus katedrálisát. Harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. A sevillai katedrálisban található a híres felfedező sírja, aki innen indult el második hajóútjára. Később, a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot.

Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A palota már az első pillanatban zavarba ejti a látogatókat, hisz a mudéjar építészeti stílus egyik legszebb alkotása nem az arabok uralma alatt épült (XIV. sz), hanem a kegyetlenségeiről is híres I. Péter keresztény király építtette, aki egy fenséges épületet álmodott, és valósított meg szerelmi fészek gyanánt kedvese számára. A granadai, és toledói mór építők mesteri munkájának köszönhető a mudéjar stílusjegyek tökéletes kivitelezése, és ezekben a keresztény szimbólumok -például vár, oroszlán- elrejtése. Az Alcázares meseszép kertjében, a virágillatú nyugalom bűvöletében, pálmafák, hűs szökőkutak, és színes csempés medencék közt tehetünk egy pihentető sétát.

Majd a folyópart mentén hatalmas barokk palotákat láthatunk, elősként a Palacio de San Telmo pillantjuk meg, amely tengerhajózási akadémia volt. Szinte ennek szomszédságában az álomszép XIII. Alfonso hotel, és a Real Fabrica de Tabacos épületét látjuk, ami anno királyi dohánygyárként, ma pedig egyetemként üzemel. Ez Spanyolország második legnagyobb épülete, ahol a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát készítették. Innen átsétálunk a 40 hektáros María Luisa parkba, amely nem csak nagyságában, hanem szépségében is kiemelkedő Európa parkjai közül. Itt találjuk Sevilla legemblematikusabb terét is, a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum.

A Guadalquivir túlsó partján található a Triana negyed egykor a város cigány negyede volt. Mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert, és kedvelt Flamenco itt született-e meg, vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres az egykor gazdag csempe manufaktúráiról, és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról.


Fedezzük fel a legspanyolabb várost

Aki a várossal ismerkedik, nem csak a történelem egy fejezetét lapozgatja, hanem magát a spanyol nép történetét ismeri meg.

Gyere, és fedezzük fel Andalúzia legnagyobb, és legszebb városát, Spanyolország gyönyörű vidékén! Sevillában napokat lehet eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal, magnóliával és pálmafákkal. Hiába keresed ezeket a helyeket a térképen, ugyanis gyakran még nevük sincs. Az ezernyi sevillai látnivalók közt, lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, gyakran nyitott kovácsoltvas kapuk, narancs- és citromfák kísérik. Itt mindenki ráér, senki sem siet... kivéve minket, hogy mindenre jusson idő a sevillai városlátogatásod alatt.

Árak


Sevilla városi séta privát mini csoport (4 óra) 1-4 fő

160 €

Privát kiscsoportos városlátogatás (4 óra) 5-7 fő

38 € / fő

Privát városlátogatás társaságoknak 8+ fő

35 € / fő

GYŰJTŐCSOPORT

Érdeklődj induló csoportok iránt, Minimum 4 fő esetén

40 € / fő

Gasztroléptek, Tapasról-tapasra

kérj ajánlatot!

Egy napos kirándulások Sevillából

Sherry üzem látogatás. Doñana Nemzeti Park - hajóval vagy teveháton. Jabugo sonkaérlelő és kóstoló. Olivaliget és kóstoló. Toro Bravo, spanyol bikafarm. Flamenco.

kérj ajánlatot!

Jelentkezés