Sevilla
A legeredetibb spanyol város

Fedezd fel a "spanyolság" bölcsőjét

Aki a várossal ismerkedik, nem csak a történelem egy fejezetét lapozgatja, hanem magát a spanyol nép történetét ismeri meg.

Gyere, és fedezd fel Andalúzia legnagyobb, és legszebb városát, Spanyolország gyönyörű vidékén! Sevillában napokat lehet eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal, magnóliával és pálmafákkal. Hiába keresed ezeket a helyeket a térképen, ugyanis gyakran még nevük sincs. Az ezernyi sevillai látnivalók közt, lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, gyakran nyitott kovácsoltvas kapuk, narancs- és citromfák kísérik. Itt mindenki ráér, senki sem siet...

Árak


Sevilla városi séta mini csoport (6 óra) 3-4 fő *

140 €

Kiscsoportos városlátogatás (6 óra) 5-8 fő

180 €

Sevilla Baráti társaságoknak 9+ fő

6 órás városlátogató séta

25 €/fő


Sevilla extra - még több flamenco, még több tapas

4 órás program a második napra

23 €/fő

Gasztroléptek, Tapasról-tapasra

kérj ajánlatot!

Egy napos kirándulások Sevillából

Sherry üzem látogatás. Doñana Nemzeti Park - hajóval vagy teveháton. Jabugo sonkaérlelő és kóstoló. Olivaliget és kóstoló. Toro Bravo, spanyol bikafarm. Flamenco.

kérj ajánlatot!

Jelentkezés

Vélemények

Fedezzük fel együtt Sevillát

Santa Cruz, Sevilla régi zsidónegyede, a fehér falú sikátorokban és patiokban gazdag negyed, talán a város legszebb része. Itt találhatóak a legfontosabb látnivalók is, amelyek 1987-től mind a UNESCO Világörökség részei: a gótikus katedrális és az égbe nyúló tornya, a La Giralda; az I.Péter és V.Károly király lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint az Amerika "felfedezéséről és meghódításáról" szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias. Ez utóbbi köszönhető annak, hogy anno a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot. Kolumbusz innen indult el második útjára, és a híres felfedező sírja a sevillai, a majd 100 évig épült Európa legnagyobb katedrálisában található. "Olyan nagy templomot építsünk, hogy az utókor bolondnak tartsok minket." - mondták egykor építői, és megalkották a világ legnagyobb gótikus katedrálisát. A város szimbólumaként is ismert Giralda, egykor minaret volt, amíg a katedrális harangtornyává nem alakították.

Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A palota már az első pillanatban zavarba ejti a látogatókat, hisz a mudéjar építészeti stílus egyik legszebb alkotása nem az arabok uralma alatt épült (XIV.század), hanem a kegyetlenségeiről híres I.Péter keresztény király építtette, aki egy fenséges épületet álmodott, és valósított meg szerelmi fészek gyanánt kedvese számára. A granadai, és toledói építőmeseterek azonban mórok voltak, így lehetséges a mudéjar stílus jegyeinek tökéletes kivitelezése, és ezekben a keresztény szimbólumok, mint a vár és az oroszlán mesteri elrejtése. Érdekessége még, hogy később, az idők során több uralkodó is kiegészítette a saját stílusában. Az Alcázares meseszép kertjében, a csend és a virágillatú nyugalom bűvöletében, pálmafák, hűs szökőkutak, és színes csempés medencék közt tehetünk egy pihentető sétát.

A folyópart mentén olyan hatalmas barokk palotákat láthatsz, mint a Palacio de San Telmo, amely tengerhajózási akadémia volt, vagy mint a Real Fabrica de Tabacos, amely nem más mint a régi királyi dohánygyár, ma már egyetem. A volt gyár Spanyolország második legnagyobb épülete, a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát itt készítették. Ez mellett található a 40 hektáros Parque María Luisa, amely magába foglalja a város legemblematikusabb terét a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum.

A Guadalquivir túlsó partján található a Triana városnegyed, amely egykor a város cigánynegyede volt és a mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert és kedvelt Flamenco itt született-e meg vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres még a csempe manufaktúráiról és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról.

Sevilla az éjszakai életéről is nevezetes, a legkülönbözőbb korúak élvezik az utcára kitelepülő bárokban a kellemes estéket. A spanyolok esténként sorra járják a kedvenc bárjaikat, és mindenhol kérnek egy tapast, ami gyakorlatilag egy kis adag étel. A tapasokat jellemzően a pult mellett ácsorogva fogyasztják el, mindig közösen választanak, mindenki megkóstol mindent és persze mindenki mindig egyszerre csacsog. Nem ritka, hogyha csupán egy pohár sört kérsz mellé automatikusan kapsz egy tapast, legyen az csupán olajbogyó, apró szendvicsfalatok vagy paella, bármit kaphatsz kísérőnek és ezért felárat nem számítanak fel.

Magyar utazó viszonylag ritkán éjszakázik itt, és inkább a tengerparti városokat helyezi előnyben. Azonban egy hosszabb nyaralás, vagy egyéni körút alkalmával érdemes átgondolni, és egy éjszakát itt eltölteni, hiszen mint fentebb volt róla szó, a sevillai éjszakai élet kipróbálása nélkül lehetetlen a város igazi arcának megismerés. Ezen kívül, így biztos alkalom adódik egy piaccsarnok felfedezésére is, ahol a sok színes gyümölcs és zöldség választék mellett, hatalmas tengerihal, kagyló és rák felhozatal is van. A friss árukban 9:00 és 15:00 óra közt lehet válogatni, de a piac területén éjfélig nyitva tartó talponállók is vannak, amik kiváló helyszínek ismét egy-két tapas bedobására.