top of page
sevilla-városlátogatás-idegenvezetés-spanyolban-otthon.jpg

Sevilla

ANDALÚZIA NARANCSILLATÚ FŐVÁROSA

SEVILLA VÁROSLÁTOGATÁS ÉS IDEGENVEZETÉS

Sétánkat Sevilla szívében, a város régi zsidónegyedében kezdjük. Santa Cruz fehér falú házakban, szűk sikátorokban és csendes kertekben (patio) gazdag negyed a város legszebb része. Itt találjuk a legfontosabb látnivalókat is, amelyek 1987-től a UNESCO Világörökség részei. A gótikus katedrális, és az égbe nyúló tornya a La Giralda; az I. Péter és V. Károly királyok lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint Amerika felfedezéséről és meghódításáról szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias.

"Olyan nagy templomot építsünk, hogy az utókor bolondnak tartson minket." - mondták 1401-ben építői, és kevesebb, mint száz év alatt felépítették a világ legnagyobb gótikus katedrálisát. Harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. A sevillai katedrálisban található a híres felfedező sírja, aki innen indult el második hajóútjára. Később, a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot.

Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A palota már az első pillanatban zavarba ejti a látogatókat, hisz a mudéjar építészeti stílus egyik legszebb alkotása nem az arabok uralma alatt épült (XIV. sz), hanem a kegyetlenségeiről is híres I. Péter keresztény király építtette, aki egy fenséges épületet álmodott, és valósított meg szerelmi fészek gyanánt kedvese számára. A granadai, és toledói mór építők mesteri munkájának köszönhető a mudéjar stílusjegyek tökéletes kivitelezése, és ezekben a keresztény szimbólumok -például vár, oroszlán- elrejtése. Az Alcázares meseszép kertjében, a virágillatú nyugalom bűvöletében, pálmafák, hűs szökőkutak, és színes csempés medencék közt tehetünk egy pihentető sétát.

folyópart mentén hatalmas barokk palotákat láthatunk, elsőként a Palacio de San Telmo pillantjuk meg, ami tengerhajózási akadémia volt. Szinte ennek szomszédságában az álomszép XIII. Alfonso hotel, és a Real Fabrica de Tabacos épületét látjuk, ami anno királyi dohánygyárként, ma pedig egyetemként üzemel. Ez Spanyolország második legnagyobb épülete, ahol a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát készítették. Innen átsétálunk a 40 hektáros María Luisa parkba, amely nem csak nagyságában, hanem szépségében is kiemelkedő Európa parkjai közül. Itt találjuk Sevilla legemblematikusabb terét is, a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum.

A Guadalquivir túlsó partján található a Triana negyed egykor a város cigány negyede volt. Mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert, és kedvelt Flamenco itt született-e meg, vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres az egykor gazdag csempe manufaktúráiról, és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról.

Beutazás Spanyolországba 2022

AKTUÁLIS BEUTAZÁSI FELTÉTELEK ÉS SZABÁLYOK

Úti cél Sevilla?

Szeretnéd különlegessé tenni városlátogatásod? Tervezz és szervezz egy helyi baráttal, hogy ne maradjon ki egy sevillai látnivaló és érdekesség sem! 

Sevilla idegenvezető Kása Heni

Gyere, ismerd meg Sevilla varázsát!

Sevillában napokat lehet eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal és pálmafákkal. Az ezernyi sevillai látnivaló közt, lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, nyitott kovácsoltvas kapuk, narancs- és citromfák kísérik.

Miért lesz más Sevilla, ha velem tartasz?

TÖBBEK KÖZÖTT MEGTUDHATOD:

Miért vették körbe lánccal a sevillai katedrálist? Mért akarták építői, hogy a világ őrültnek tartsa őket? Mit jelentnek falán a graffitik? Miért rámpákon lehet felmenni a Giralda toronyba? Valóban itt található-e Kolumbusz hamvai? Hol találkozott a nagy felfedező a Keresztény Királyokkal, és miről volt szó? Mennyi időre lenne szükséged, hogy elolvasd Amerikai felfedezéséről készült iratokat? Hol volt a hajógyár, ahol a Trónok harcának több jelentét is forgatták? Hol volt a világ legelső hajós akadémiája?Milyen jelentős kiváltságai voltak egykor a városnak? Hol van a csókok utcája? Miért van Élet és Halál utcája az Alcázar palotája mellett? Milyen legendák fűződnek Cevanteshez, Susona levágott fejéhez, a Bors és a Kígyó utcájához? Miért vannak malomkövek a házak oldalán? Miért aszimmetrikus a városháza, és mért találhatunk rajta Hollywood-i színészeket? Mért nevezik Sevillát az opera városának? Mit jelképez a Plaza de Espana épületének félköríves alakja? Miről kapta nevét az Aranytorony, és az mért Santander város címerében kapott helyet? Mit érdemes tudni a bikaviadalokról? Mi kell tudni a Semana Santáról, és a körmenetekről? Hol vannak az egykor híres csempeüzemek, és mért használják ennyire ezt díszítést? Merre találod a legjobb Vásárcsarnokot? Miként született a flamenco művészete, és hol érdemes megnézned egy előadást? No és, hol vannak a legjobb tapas bárok, és mit is jelent ez egyáltalán?

VÉLEMÉNYEK

TALÁLKOZZUNK SEVILLÁBAN, ÉS FEDEZZÜK FEL EGYÜTT!

ÁRAK

Privát, egész napos városlátogatás, 6 óra

4 főig

140 €

5+ fő

30 € / fő

Gyerekek 14 évig

15 € / fő

Gyűjtőcsoport, 6 óra

min. 4 fő

40 € / fő

2023.01.31. tervezett csoport indítása

8 főig minimum 2 nap foglalás szükséges. Két nap Sevillában, vagy második napra csillagtúra választható. Az árak a belépőket nem tartalmazzák.

JELENTKEZÉS

sevilla-flamenco-est-jegyfoglalás

Flamenco Előadás

sevilla belépő katedrális alcázar

Belépők és Jegyek

Kiránduló programok Sevillából

CSILLAGTÚRÁK TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

jerez-de-la-frontera-kirandulas-sevillabol

Jerez de la Frontera

Sherry üzem, kóstoló

Cádiz csillagtúra kirándulás

Cádiz

Óceán partján

CSILLAGTÚRÁK PRIVÁT TRANSZFERREL

Bikafarm-latogatas-sevilla

Bikafarm látogatás

TORO BRAVO

sonka-program-sevillából

Sonkák világa

JABUGO

Olivaolaj kóstoló

Folyékony arany

MINDENT AZ OLÍVÁRÓL

bottom of page