Sevilla

Narancsillatú andalúz főváros

Sevilla városlátogatás és idegenvezetés

Sétánkat Sevilla szívében, a város régi zsidónegyedében kezdjük. Santa Cruz fehér falú házakban, szűk sikátorokban és csendes kertekben (patio) gazdag negyed a város legszebb része. Itt találjuk a legfontosabb látnivalókat is, amelyek 1987-től a UNESCO Világörökség részei. A gótikus katedrális, és az égbe nyúló tornya a La Giralda; az I. Péter és V. Károly királyok lenyűgöző palotája és kertje, a Real Alcázares; valamint Amerika felfedezéséről és meghódításáról szóló dokumentumok gazdag tárháza, az Archivos de Indias.

"Olyan nagy templomot építsünk, hogy az utókor bolondnak tartson minket." - mondták 1401-ben építői, és kevesebb, mint száz év alatt felépítették a világ legnagyobb gótikus katedrálisát. Harangtornya, a La Giralda a mór építészet páratlan öröksége, az almohádok által épített XII. századi mecset része. A sevillai katedrálisban található a híres felfedező sírja, aki innen indult el második hajóútjára. Később, a közeli tengeri kikötőn keresztül irányították az új gyarmatokkal való kereskedelmet, illetve innen kormányozták az Új-Világot.

Los Alcázares, hét évszázadon keresztül a spanyol uralkodók lakhelye volt, emeletét a mai napig a királyi családnak tartják fenn. A palota már az első pillanatban zavarba ejti a látogatókat, hisz a mudéjar építészeti stílus egyik legszebb alkotása nem az arabok uralma alatt épült (XIV. sz), hanem a kegyetlenségeiről is híres I. Péter keresztény király építtette, aki egy fenséges épületet álmodott, és valósított meg szerelmi fészek gyanánt kedvese számára. A granadai, és toledói mór építők mesteri munkájának köszönhető a mudéjar stílusjegyek tökéletes kivitelezése, és ezekben a keresztény szimbólumok -például vár, oroszlán- elrejtése. Az Alcázares meseszép kertjében, a virágillatú nyugalom bűvöletében, pálmafák, hűs szökőkutak, és színes csempés medencék közt tehetünk egy pihentető sétát.

Majd a folyópart mentén hatalmas barokk palotákat láthatunk, elősként a Palacio de San Telmo pillantjuk meg, amely tengerhajózási akadémia volt. Szinte ennek szomszédságában az álomszép XIII. Alfonso hotel, és a Real Fabrica de Tabacos épületét látjuk, ami anno királyi dohánygyárként, ma pedig egyetemként üzemel. Ez Spanyolország második legnagyobb épülete, ahol a XIX. században Európa cigarettáinak kétharmadát készítették. Innen átsétálunk a 40 hektáros María Luisa parkba, amely nem csak nagyságában, hanem szépségében is kiemelkedő Európa parkjai közül. Itt találjuk Sevilla legemblematikusabb terét is, a Plaza de Españat, ahol az ország régióit ábrázoló csempeképek elkápráztató sorozata található. A park másik jelentős és látványos épülete az andalúziai Népművészeti múzeum.

A Guadalquivir túlsó partján található a Triana negyed egykor a város cigány negyede volt. Mai napig eldöntetlen kérdés, hogy az egész világon ismert, és kedvelt Flamenco itt született-e meg, vagy inkább a bodegáiról ismert Jerez de la Fronterában. Triana továbbá híres az egykor gazdag csempe manufaktúráiról, és a magával sodró éjszakai életről, a tapeoról.


Friss esemény: Előadás a Járatlan Utakon Fesztiválon

Sokak álma Andalúzia megismerése. Szerencsére ma már egyre többen szeretnék saját szervezésben beutazni ezt az Európához mérten is különleges régiót. Megszámlálhatatlan azoknak a helyeknek a száma, amit érdemes felkeresni! Múlt és a jelen harmóniája, féltve őrzött kulturális hagyaték, gasztronómiai kalandok falatokban mérve, és a természet számos ajándéka, amik mind rejtve maradnak egy átlagos turista előtt. Tehát a feladat adott, de miként tudod kihozni a saját Andalúz utadból a maximumot? Mik azok a leggyakoribb hibák, amiket már a tervezéskor elkövethetsz? Csillagtúrák vagy körút? Mennyi napra érdemes jönni? Mikor és mivel utazz úgy, hogy 25 €-ból kipipáld a nagyobb városokat? Tippek, amikből legalább egyet érdemes választanod!

Az előadásra magammal viszem azokat a tapasztalatokat és mind azt a helyismeretet, amit 2005 óta kint élő magyarként gyűjtöttem össze Spanyolországban. Az eltelt sok-sok idő felét Andalúziában töltöttem, ezért is tudtam alaposan felfedezni ezt a tényleg különleges régiót.Akkoriban még szállítmányozó és logisztikai mérnökként dolgoztam, és bizony a munkám pozitív hatásaként saját utazásaim megszervezésekor is mindig az alábbiakra törekedtem: legyen logikusan felépítve, a legoptimálisabb útvonalon, a rendelkezésre álló idő hatékony beosztásával, és mindezt költséghatékonyan! Azóta már a turizmusban dolgozom, és nagyon sok segítségkérést kapok andalúz utak egyéni megszervezéséhez. Így van rálátásom mindazokra a hibákra, amiket ilyenkor a legtöbben elkövetnek. Tehát, az előadásom célja az egyéni andalúziai utazások (tervezés) alapos kivesézése, amihez felhasználom független utazói, személyes és szakmai tapasztalataimat is.

Szeretettel várok Mindenkit! Ide kattintva tudsz jelentkezni az eseményre! Ha még nem tetted meg, akkor kövesd FB oldalam is, hogy biztos ne maradj le semmilyen eseményről!

Aki a várossal ismerkedik, nem csak a történelem egy fejezetét lapozgatja, hanem magát a spanyol nép történetét ismeri meg.

Gyere, és fedezzük fel együtt Andalúzia legnagyobb, és legszebb városát, Spanyolország gyönyörű vidékén! Sevillában napokat lehet eltölteni a zegzugos utcák szövedékében, amit kis terek tarkítanak takaros kutakkal, magnóliával és pálmafákkal. Hiába keresed ezeket a helyeket a térképen, ugyanis gyakran még nevük sincs. Az ezernyi sevillai látnivalók közt, lépteidet virágok, gazdag csempedíszek, gyakran nyitott kovácsoltvas kapuk, narancs- és citromfák kísérik. Itt mindenki ráér, senki sem siet... kivéve minket, hogy mindenre jusson idő a sevillai városlátogatásod alatt!

Árak


Sevilla városi séta privát mini csoport (4 óra) 1-4 fő

160 €

Privát kiscsoportos városlátogatás (4 óra) 5-7 fő

38 € / fő

Privát városlátogatás társaságoknak 8+ fő

35 € / fő

GYŰJTŐCSOPORT

Érdeklődj induló csoportok iránt, Minimum 4 fő esetén

40 € / fő

Gasztroléptek, Tapasról-tapasra

kérj ajánlatot!

Egy napos kirándulások Sevillából

Sherry üzem látogatás. Doñana Nemzeti Park - hajóval vagy teveháton. Jabugo sonkaérlelő és kóstoló. Olivaliget és kóstoló. Toro Bravo, spanyol bikafarm. Flamenco.

kérj ajánlatot!

Jelentkezés